Profesoara Gabriela Samson si-a depus demisia din functia de director al Liceului Tehnologic „Ion Ionescu de la Brad” din Horia „din motive personale”, dupa ce procurorii au inceput ancheta privind promovarea unei eleve repetente. Tot la scoala cu pricina este in plina desfasurare o ancheta derulata de Directia de Lupta Antifrauda care verifica modul cum s-au cheltuit banii intr-un proiect cu fonduri europene. Demisia Gabrielei Samson a fost inaintata Inspectoratului Scolar Neamt vineri, 10 octombrie 2014.

Viorel Stan – Inspector Scolar General
„La liceul din Horia derulam propria ancheta. Pana in acest moment au fost constatate nereguli in completarea documentelor scolare privind includerea in catalog, la clasa a X-a seral, in anul scolar 2012-2013, a unei eleve ramase repetente in clasa a IX-a. Intr-adevar, doamna profesoara Gabriela Samson i-a fost diriginte in clasa a IX-a, insa nu si in clasa a X-a, cand deja aceasta ocupa postul de director si nu mai avea voie sa fie si diriginte. In orice caz, ancheta este in desfasurare si nu ne putem antepronunta. In privinta demisiei doamnei director nu am ce sa comentez, este un act unilateral, iar deocamdata nu am facut la Ministerul Educatiei nicio propunere pentru inlocuirea sa”

Pentru alte trei scoli, unde „s-a lasat” cu demiteri, schimbarle s-au facut deja. Este vorba despre trei unitati de invatamant de la sate, unde inspectorii scolari au constatat ca nu sunt indeplinite conditii minime de igiena pentru desfasurarea actului de invatamant. Cel mai multumit de una dintre schimbari pare a fi Nicu Chirila, primarul comunei Ruginoasa, care a inceput cu dreptul colaborarea cu noul director al scolii din comuna, respectiv cu profesoara Daniela Maria Martolea, care detine si functia de presedinte pe zona Roman a Asociatiei Invatatorilor din judetul Neamt. Aceasta a inlocuit-o la sefia unitatii pe profesoara Roxana Ciobanu, fiica fostului primar al comunei, La putin timp dupa inceperea anului scolar 2014-2015 a fost schimbat si directorul scolii din Dulcesti, mai exact profesoara Rodica Popa a fost numita in locul profesorului Mihail Turcanu. La sfarsitul lunii septembrie nici scoala din Pangarati nu se ridica la standardele cerute, asa incat directorul Ioan Milea a fost dat afara, postul fiindu-i oferit profesoarei Claudia Covasan.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.