Trei dosare penale pentru presupuse fapte de fraudă electorală au deschise de polițiștii din Neamț, pe parcursul zilei de 9 iunie. Au fost aplicate și amenzi, în valoare totală de peste 6.000 de lei.

Din punct de vedere al măsurilor de ordine publică, procesul electoral s-a desfășurat fără incidente grave, fiind menținut un cadru normal de legalitate.

Pe toată perioada procesului electoral, echipele de intervenție rapidă au desfășurat activități de cercetare a incidentelor electorale.

Suplimentar, pentru prevenirea unor evenimente negative, pe fondul aglomerărilor de persoane, au fost instituite dispozitive de ordine publică.

De la începutul procesului electoral au fost semnalate 28 de incidente, 6 dintre acestea fiind în curs de verificare, 14 nefiind confirmate.

Angajații MAI vor verifica în continuare cu maximă atenție toate sesizările privind producerea unor incidente de orice natură”, a transmis IPJ Neamț.

Au fost aplicate 8 sancțiuni contravenționale, în valoare 6.300 de lei. Totodată, se continuă cercetările în dosare penale cu privire la 3 posibile infracțiuni:

• La data de 9 iunie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț s-au sesizat din oficiu, cu privire la o posibilă infracțiune electorală.

În urma verificărilor efectuate de polițiști a rezultat faptul că faptul că, în timpul distriburii buletinelor de vot către un alegător, din localitatea Poiana Teiului, a fost identificat un exemplar care avea deja aplicată ștampila pe unul dintre candidați.

Președintele de vot a retras buletinul de vot, incidentul fiind raportat Biroului Electoral Județean.

În cauză polițiștii continuă cercetările cu privire la săvârșirea infracțiunii de fraudă de vot în forma tentativei.

• La data de 9 iunie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bicaz s-au sesizat din oficiu, cu privire la o posibilă infracțiune electorală.

În urma verificărilor efectuate de polițiști a rezultat faptul că, pe timpul desfășurării procesului electoral, unul dintre membrii secției ar fi identificat între buletinele de vot, destinate alegătorilor, un buletin de vot care poartă ștampila cu mențiunea VOTAT.

În cauză polițiștii continuă cercetările cu privire la săvârșirea infracțiunii de fraudă de vot.

*

La data de 9 iunie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Crăcăoani au fost sesizați cu privire la faptul că, o persoană în vârstă de 38 de ani, din Crăcăoani, s-a prezentat la secția de votare în vederea exercitării dreptului de vot, ocazie cu care și-ar fi fotografiat cu telefonul mobil personal buletinul de vot. Acesta a fost sancționat contravențional, conform prevederilor Legii 115 din 2015.

I.C.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.