Trei gospodării au fost cuprinse de flăcări la Tarcău, în noaptea de Ajun. Incendiul în urma căruia s-au produs importante pagube materiale, a plecat de la un scurtcircuit electric.

La ora 21:46, pompierii au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs într-o gospodărie din comuna Tarcău.

La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la SVSU Tarcău, SVSU Bicaz, Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț, SPSU Forestar Tarcău și SAJ Bicaz.

La sosirea primelor echipaje de intervenție incendiul se manifesta în trei gospodării: într-una ardeau generalizat anexele gospodărești și parțial acoperișul casei, în alta acoperișul locuinței iar în alta o anexă gospodărească, existând posibilitatea propagării la vecinătăţi.
Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars:
– acoperișul casei pe o suprafață de 10 mp, anexele gospodărești construite din lemn pe o suprafață de aproximativ 100 mp, 5 mc de lemn de foc și acoperișul unui garaj (construit din lemn și acoperit cu tablă) pe o suprafață de aproximativ 30 mp din prima gospodărie;
– acoperișul (construit din lemn și acoperit cu plăci de azbociment) pe o suprafață de 60 mp, elemente de tâmplărie și 30 mp dintr-un perete al casei din a doua gospodărie;
– 6 mp dintr-un perete al unei anexe gospodărești din a treia gospodărie.

Proprietara celei de-a doua gospodării (44 de ani) a fost asistată medical la locul evenimentului de echipajul SAJ, deoarece a suferit un atac de panică. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuitul electric”, a declarat cpt. Irina Popa- ISU Neamț.

I.C. (sursa foto- ISU)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.