Trei incendii izbucnite de la cosurile de fum defecte sau neprotejate, s-au produs ieri in doar cateva ore, la Piatra- Neamt, Roznov si Pipirig. In doua dintre cazuri, a ars o parte din acoperisul locuintelor, informeaza ISU Neamt.

Marți, 20.03.2018, la ora, 12:04, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență „112”, despre producerea unui incendiu la un coș de fum în comuna Pipirig, sat Pluton.

Loading...

La locul evenimentului s-a deplasat un echipaj de pompieri militari cu o autospecială de intervenție cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de pompieri Tîrgu Neamț, salvatorii fiind sprijiniți și de patru pompieri voluntari din cadrul SVSU Pipirig cu o autospecială de intervenție cu apă și spumă.

Ca urmare a producerii evenimentului au ars aproximativ 3 metri pătraţi perete realizat din bârnă de lemn, aflat în apropierea coşului de evacuare a fumului.

Cercetările efectuate la faţa locului au indicat faptul că, evenimentul a fost, cel mai probabil, generat de “efectul termic de la un coş de evacuare a fumului amplasat necorespunzător faţă de materiale combustibile”.

Tot în cursul zilei de marţi, 20 martie a.c., la ora 18:12, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență „112”, despre producerea unui incendiu la un coș de fum în municipiul Piatra Neamţ, str. 1 Decembrie 1918.

La locul evenimentului s-a deplasat un echipaj de pompieri militari cu o autospecială de intervenție cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra Neamț.

Ca urmare a producerii evenimentului a ars funinginea din interiorul coşului de evacuare a fumului.

Cercetările efectuate la faţa locului au indicat faptul că, evenimentul a fost, cel mai probabil, generat de un “coş de fum necurăţat”.

Seara trecută, 20 martie a.c., la ora 19:49, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență „112”, despre producerea unui incendiu la un coș de fum în oraşul Roznov.

La locul evenimentului s-au deplasat două echipaje de pompieri militari cu o autospecială de intervenție cu apă și spumă şi o ambulanţă SMURD de prim ajutor din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra Neamț.

Ca urmare a producerii evenimentului au ars cca. 0,5 metri pătraţi astereală din lemn şi s-a deteriorat coşul de evacuare a fumului.

Cercetările efectuate la faţa locului au indicat faptul că, evenimentul a fost, cel mai probabil, generat de “scântei de la coşul de evacuare a fumului deteriorat”.

Ionut CORFU

 

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.