Trei stații GPL au fost închise, se arată într-un comunicat de presă transmis de Prefectura Neamț, privind rezultatele controlului stațiilor GPL – operațiuni de verificare luna septembrie. Din comunicat mai reiese că s-au descoperit mai multe stații care funcționau fără să aibă nici măcar autorizație de construire, însă nu se precizează dacă s-au făcut demersuri pentru identificarea și tragerea la răspundere a autorităților care au tolerat astfel de ilegalități. ”Echipa mixtă a efectuat controale stricte între 7 și 14 septembrie, focalizate pe stațiile de GPL (tip SKID).

Rezultatele Controlului:
* S-au realizat 30 de controale la diferiți operatori economici.
* S-au verificat 8 mijloace de transport în trafic, care transportau combustibil GPL.

Sistarea Activităților și Sancțiuni:
* Activitatea a 3 stații care comercializează GPL au fost sistate: 1 în Târgu Neamț și 2 în Piatra Neamț.
* Au fost emise 26 de sancțiuni, dintre care 15 avertismente și 11 amenzi, în valoare totală de 28.500 lei.

Observații Specifice:
* Trei operatori economici din Dumbrava Roșie, Roznov și Târgu Neamț funcționau fără autorizație de construire pentru SKID-urile lor, iar primăriile respective au fost informate pentru a efectua controale și a aplica sancțiuni, dacă este cazul.
* Șase locații de lucru ale unor operatori economici nu dețin Acord de mediu.

15 stații GPL din localitățile Roman, Bârgăuani, Valea Ursului, Săbăoani, Doljești, Gherăești, Făurei, Poienari, Bira, Trifești și Secuieni și-au reluat activitatea, după obținerea certificatelor necesare pentru instalații în mediu potențial exploziv, care erau expirate”, transmite Prefectura Neamț.

Echipa mixtă își va continua misiunea de control, având ca obiectiv consolidarea securității și conformității în domeniul transportului și comercializării GPL, pentru a asigura un mediu de afaceri legal și sigur pentru toți operatorii economici și consumatori’‘, a declarat prefectul Adrian Niță.

I.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.