Pe str. Alexandru cel Bun din Piatra Neamt, la numarul 6, vizavi de DGASPC Neamt, functioneaza Centrul de Cercetari Biologice ”Stejarul”.

Conform descrierii de pe site-ul , dar si de pe placuta de pe frontispiciul cladirii in care functioneaza Centrul, acesta este în subordinea Ministerului Educatiei.

Pe partea dinspre strada a cladirii, intr-un balcon, sunt arborate drapele Uniunii Europene si al României. Daca cel al UE mai arata cât de cât a drapel, cel al României este sub orice critica de frenjurit si jigarit, după cum se poate vedea in pozele de mai jos, facute astazi, 31 august. Tot astazi, s-a sarbatorit Ziua Limbii Romane, ocazie cu care oficialitatile statului român (presedinte, prim ministru, ministri, s.a.), inclusiv cele din Ministerul Educatiei, au transmis mesaje despre iubirea de patrie si despre respectul pentru simbolurile nationale. Simboluri nationale care sunt batjocorite in cel mai urât mod cu putinta, chiar pe o cladire a Ministerului Educatiei.

Conform Legii 75 din 1994, articolul 8 prevede că atunci ”cand drapelul României se arborează alături de un singur drapel de stat străin, drapelul României se va aşeza în stânga, privind drapelele din faţă”. In cazul cladirii în discutie, drapelul României este așezat taman invers.

Totodata, legea prevede sanctiuni pentru instituţiile care arborează drapelul României deteriorat sau distrus.

În conditiile date, prefectul judetului Neamt ar trebui sa se autosesizeze si sa aplice legea, intrucat este mai mult decat evident ca o institutie a statului român, cu angajati platiti din bani publici, batjocoreste efectiv principalul simbol al țării, drapelul national. Pe care oficialitatile judetene, in frunte cu prefectul îl sarbatoresc in fiecare an pe 26 iunie, cu mâna la inima.

Zilele trecute, tot in Piatra Neamt, o cladire care apartine tot unui minister, de data asta Ministerului Muncii, a inceput sa se dezintegreze din cauza ca e lasata in paragina, iar elementele de constructie desprinse dintr-un balcon au fost la un pas sa cada peste o intreaga familie cu copii. Chiar daca cladirea este pericol public, proprietarul, adica ministerul, nu poate fi sanctionat in niciun fel. Mai multe detalii in articolul de mai jos:

Clădirea care se prăbușește peste oameni în P. Neamt, este a Ministerului Muncii. Proprietarul nu poate fi sancționat

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.