Unul dintre cele mai triste personaje pe care liberalii le-au scos vreodata in lumina reflectoarelor scenei politice din Neamt, este fara indoiala, Valentin Ciobanu. Fostul membru PNL Neamt, a intrat in politica pe usa din fata cum s-ar zice, in anul 2016, insa avea sa iasa in scurt timp pe usa din spate, dupa ce a fost sfătuit si indrumat de câțiva amici de terase, cu aptitudini de dresori de câine lup.

Pe cand Ciobanu era consilier local, firma Ciobanu presta servicii, adica incasa bani de la anumite entitati ale primariei. Era vorba evident, despre incompatibilitate, aspect sesizat de o parte din presa locala. A urmat o serie de atacuri mizerabile din partea lui Ciobanu, la jurnalistii care prevesteau sfarsitul scurtei lui cariere politice, cu jigniri în limbaj de bodegă si cu amenintari cu procese sau alte represalii. Nu a durat foarte mult, si ANI a confirmat ca Ciobanu este cercetat pentru incompatibilitate.

In conditiile date, a fost nevoit sa demisioneze din CL si a ajuns in fruntea Publiserv, pozitie din care a demisionat in anul 2018, dupa ce in urma unor achizitii extrem de paguboase dar si suspecte in acelasi timp, compania ajunsese in pragul falimentului. Tot atunci a demisionat si din partid, renuntand la politica, gestul sau fiind privit si primit cu maxim entuziasm de liberalii nemteni.

In 2020, Ciobanu a contestat decizia ANI de a-l declara incompatibil, insa cererea a fost respinsa de o instanta de la Curtea de Apel Bacau. Cu alte cuvinte, se demonstra negru pe alb ca ANI avea dreptate, dar se confirma totodata, ca aveau dreptate si jurnalistii impotriva carora Ciobanu lansase acuzatii si jigniri incalificabile.

Si ca o ultima confirmare, ANI a notificat zilele acestea Consiliul Local Piatra Neamt, ca fostul consilier local ”a ramas definitiv incompatibil”, pentru ca nu a atacat decizia instantei de la Curtea de Apel Bacau, ceea ce este echivalent cu o recunoastere a vinovatiei. Notificarea ANI face obiectul unei informări care a fost inscrisa pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local de joi, 28 martie 2021 (sursa foto: vestea.net).

Vezi si:

Bugetari de dreapta- Firma directorului Publiserv, afaceri cu Primăria. Record de click-uri pe minut

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.