Actualizare stire-2: Kaufland- Drept la replică, după ce un magazin din Piatra Neamț s-a deschis fără autorizație de funcționare

Actualizare stire-1: Vezi AICI! Kaufland Piatra- Neamț refuză să intre în legalitate. A contestat amenda în instanță

Stirea initiala: Că multinationalele au ajuns sa controleze guverne si sa dicteze politica fiscala sau politica in materie de legislatia muncii, nu mai este demult un secret. Insa tupeul celor de la Kaufland pare sa fie unul fara margini. Intr-un total dispret fata de autoritati si fata de opinia publica, magazinul Kaufland de vizavi de autogara din Piatra Neamt, era deschis si functiona bine mersi in aceasta dimineata, 29 ianuarie (foto), desi ieri, chiar in ziua inaugurarii, a fost amendat si inchis de Politia Locala, pentru ca nu are autorizatie de functionare.

Iata ce spune Politia Locala:Lucrătorii Poliției Locale Piatra Neamț – Compartiment Activități Comerciale au efectuat un control tematic la magazinul Kaufland, puctul de lucru situat pe strada Bistriței numărul 2, din municipiul Piatra Neamț, unde au constatat că acesta a fost deschis fără a deține autorizațiile necesare pentru desfășurarea exercițiului comercial, în condițiile prevăzute de lege.

Din acest motiv, polițiștii locali au sancționat operatorul economic în cauză cu amendă în valoare de 3.000 de lei și suspendarea activității până la data autorizării, conform art. 73, pct.1, lit. (c) din O.G. 99/2000 privind comercializarea produselor și a serviciilor de piață.

Magazinul nici nu avea cum sa obtina autorizatie de functionare, pentru ca este inca in santier, imaginile de la fata locului fiind mai mult decat concludente. Dupa cum se poate vedea, inca se lucreaza la infrastructura, iar ca nesimtirea sa fie maxima, strazile din jurul magazinului sunt pline de noroi, dupa ce au fost folosite de camioanele firmei/firmelor care au lucrat la amenajari. Nici giratoriul din fata magazinului nu este terminat, iar un scuar amplasat pe axul drumului a ramas nesemnalizat, reprezentand un real pericol pentru traficul rutier.

Daca un mic intreprinzator român, cu un magazin la coltul blocului sau cu o taraba in piata, nu ar fi avut autorizatie de functionare si ar fi continuat sa desfasoare activitati comerciale, probabil ca astazi administratorii erau luati pe sus de ”autoritatile statului”. La Kaufland insa, pare ca legea este facultativa.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.