Tulburelul (mustul fermentat) a făcut astazi primele victime din acest an. Doi bărbati din comuna Cândesti au fost scosi din beci de pompieri, după ce s-au intoxicat cu gazele rezultate in urma fermentarii mustului. Cei doi, proprietarul beciului si un vecin, au fost scosi in viață din beci și transportati la spital. ”Astăzi, la ora 12:30 prin apel la 112, pompierii au fost înștiințați despre faptul că în localitatea Vădurele din comuna Cândești două persoane sunt căzute în beciul unei locuințe. Acest lucru s-a produs din cauza degajării de dioxid de carbon în urma procesului de fermentare a mustului (depozitat în beci).

La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de la Detașamentul de pompieri Piatra Neamț, Punctul de lucru Roznov, SVSU Cândești și SAJ Piatra Neamț.

Pompierii, echipați cu aparate pentru respirat, au scos din beci două persoane. Victimele, doi bărbați de 68 și 45 de ani, au primit îngrijiri medicale la locul evenimentului de la membrii echipajelor SMURD și SAJ, ulterior fiind transportate la UPU Piatra Neamț”, declarat lt. Irina Popa- ISU Neamt.

Recomandarile pompierilor:

Avertisment ISU! Atenţie la vinul aflat în proces de fermentare!

I.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.