Turismul muribund din judetul Neamt este ”incurajat” de Primaria Bicaz. Nu prin investitii (primarului Salagean abia îi ajung banii pentru interviuri platite), nici prin adunarea de pe strazi a cainilor fara stapan si nici macar prin reabilitarea infrastructurii rutiere aflata intr-o stare jalnica. O minte creata s-a gandit sa mai scoata niste bani dintr-un obiectiv si asa ca vai de capul lui. S-a pus taxa pe parcarea din portul Bicaz. Taxa nu este anuntata nicaieri inainte de a coborî spre port din drumul national, ci fix in ultima curba inainte de a ajunge, unde te trezesti cu un lant care blocheaza drumul plin de gropi si denivelari.

Taxa este de 1,5 lei/ora si e incasata de SC Publiserv Bicaz SRL, o firma a primariei orasului Bicaz. A fost instituita in urma cu 3 luni si se incaseaza in special sambata si duminica, spun lucratorii firmei, desi pe panou se anunta ca taxa se aplica zilnic.

In schimbul acestei taxe nu se ofera nimic. Parcarea arata ca si cum ar fi demult parasita, tomberoanele pline cu gunoi sunt lasate la vedere si nu exista nici macar o toaleta publica ecologica, iar la ora la care sunt facute pozele, mai era un singur loc de parcare disponibil.

Cu alte cuvinte, administratia orasului Bicaz s-a gandit sa faca ce este mai usor. Sa incaseze niste bani care nu se stie unde ajung, pentru ca in port conditiile sunt din cele mai proaste. Corect ar fi fost sa se faca niste investitii si abia apoi sa se ceara bani. Chiar daca taxa nu este una foarte mare, este cel putin rusinos sa nu oferi nimic in schimbul ei, iar masura pare a fi una menita sa alunge si putinii turisti care se mai incumeta sa mearga pe drumurile judetului.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

  1. Primarul din Bicaz ,nu vrea sau nu e in stare să facă nimic pentru cetățeni ,dar ține morțiș de scaul de primar . Mai bine ar lăsa locul la unul mai tânăr cu spirit de inițiativă. Satul Izvorul Alb care e considerat stradă ce aparține de Bicaz și plătim taxe la fel că în Bicaz este uitat de lume .Drumurile distruse de cei care scot lemne , primarul nu a venit , să vadă situația ,am distrus mașinile pe un drum abandonat și vara și iarna. Ar trebui să vină un reporter să arate domnului primar ,poate a uitat de acest sat.
    ADMIN: De acord. Primarul Salagean este unul dintre cei mai slabi primari din tara. Vom verifica ce regim are drumul respectiv si vom incerca sa ajungem la Izvorul Alb saptamana viitoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.