In urma cu cateva saptamani, tvmneamt anunta ca drumul national dintre Bicaz si Poiana Largului incepe sa o ia la vale. In zona respectiva, in urma unui studiu facut de catre cei de la drumuri, s-au identificat nu mai putin de 40 de locuri in care se produc alunecari de teren cu tot cu șosea. Studiul a ramas… doar studiu.

Astazi, un cititor ne-a trimis poze cu un adevarat crater format in sosea, pe banda dinspre lacul Izvorul Muntelui si intelegem ca nu este singurul loc unde au aparut semne tot mai clare ca la un moment dat, drumul o va lua cu totul spre lac.

Pe acest drum, Ionel Arsene si prefectureasa Soroceanu au facut niste vizite si nelipsitele poze care au ajuns apoi pe facebook, sa vada poporul cat de ingrijorati sunt ei de starea infrastructurii din judet.

Alunecari de teren se produc pe toata Valea Muntelui, insa CJ Neamt si Prefectura Neamt, institutiile care ar trebui sa ia masuri, se fac ca nu vad, desi tvmneamt a publicat in ultimele 2 luni, aproximativ 20 de articole pe acest subiect. Remarcam insa, ca de vreo 3 zile, propaganda lui Arsene tot invarte pe net un clip cu scarile de pe Muntele Ceahlau. Daca atat a fost in stare CJ Neamt sa realizeze in peste 2 ani de mandat ai lui Arsene, inseamna ca in urmatorii 2 ani nu putem sa ne mai asteptam la altceva, in afara de proiecte, bine-nteles.

Nu doar drumul care trece prin Hangu este in aceasta situatie, ci si drumul dintre Poiana Largului si Pipirig, care de asemenea este afectat grav de alunecari de teren.

Ca si in toate celelate locuri, craterul de Hangu a fost semnalizat cu multe indicatoare rutiere si cu niste banda din nailon. Mai mult de atat, CNAIR nu stie sa faca. Pana intr-o zi, cand se va anunta ca de la Bicaz la Poiana Largului se poate ajunge doar cu șalupa pe lac.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.