Actualizare: Imagini transmise în direct de la fața locului

Turnul lui Stefan cel Mare din Piatra Neamt, a fost lovit de trasnet in aceasta dupa-amiaza, in timpul unei furtuni de cod portocaliu.

Un martor a declarat pentru tvmneamt că s-a auzit un zgomot incredibil de puternic și s-a vazut o lumina foarte mare: ”Eram undeva in zona primariei, destul de aproape de turn. S-a auzit un zgomot cum nu am mai auzit pana acum, am crezut ca a explodat o bomba. S-au cutremurat cladirile din jur si s-a vazut o lumina foarte mare, greu de descris in cuvinte”.

Conform unor informatii inca neconfirmate oficial, pagubele produse sunt destul de însemnate. S-a ars toata instalatia electrica din interiorul turnului, iar vitrinele cu exponate de la parter, s-au facut țăndări.

Reflectoarele de la exterior care lumineaza turnul, au fost smulse din pamant, iar dalele de piatra din jurul turnului ar fi fost si ele dislocate și crăpate.

Turnul lui Stefan este un obiectiv administrat de Complexul Muzeal Neamt, din subordinea CJ Neamt. De aici nu s-au putut obtine informatii oficiale, pentru că angajatii nu mai sunt la lucru, iar la Compartimentul Marketing nu poate fi contactat nimeni.

Later EDIT: Primele imagini de la fata locului (sursa- ISU Neamt)

Ca urmare a manifestării fenomenelor meteo periculoase, Turnul lui Ștefan cel Mare din municipiul Piatra-Neamț a fost lovit de un trăsnet. 

La locul producerii evenimentului s-a deplasat un echipaj de pompieri cu o autospecială din cadrul Detașamentului Piatra Neamț, care a constatat că instalaţia electrică a fost afectată, geamurile ferestrelor, vitrinele expoziționale și proiectoarele care luminau Turnul au fost deteriorate.

Nu a fost necesară intervenția echipajelor ISU Neamț”, a declarat lt. Irina Popa- ISU Neamt.

Ionut CORFU

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.