4.6 C
Piatra Neamt
joi, aprilie 18, 2024
UE ar vrea să interzică aragazul. Motivul: gătitul acasă, este dăunător sănătății

UE ar vrea să interzică aragazul. Motivul: gătitul acasă, este dăunător sănătății

0

Uniunea Europeană ia în calcul să intezică banalul aragaz. Motivul invocat, este că gătitul acasă dăunează grav sănătății, pentru că poluează.

Potrivit Evenimentul Zilei, gătitul acasă ar putea deveni istorie în Uniunea Europeană, după ce aragazul ar putea deveni un obiect interzis, sub pretextul că ne pune sănătatea în pericol. Astfel, am putea ajunge, curând, să mâncăm toți la cantine sociale, un vis pe care comuniștii n-au reușit să-l vadă realizat.

Uniunea Europeană ar putea să interzică aragazul pe baza unui studiu care susține că gătitul cu gaz metan, într-o bucătărie obișnuită, fără un sistem de aerisire mecanică, are efecte dăunătoare asupra sănătății, se arată într-un raport al Organizației pentru Cercetări Științifice Aplicate.

Potrivit raportului TNO, gătitul la un aragaz conduce la poluarea locuinței cu dioxid de azot (NO2), peste normele impuse de Uniunea Europeană.

În raport se arată că în urma unor teste de laborator efectuate de TNO s-a descoperit faptul că aparatul pe bază de gaz metan produce monoxid de carbon, particule în suspensie, dar şi alţi poluanți care pot afecta grav sănătatea oamenilor, în special pe cea a copiilor.

Doar în ultimul an, numărul micuților din UE cu simptome de astm provocate de gătitul cu gaz metan este estimat a fi de peste 700.000. Astfel, liderii Uniunii Europene se gândesc serios să interzică vânzările de aragazuri către populație.

„Mai mult de 100 milioane de cetăţeni ai UE gătesc cu aragaze pe bază de gaz metan, incluzând mai mult de jumătate din gospodăriile din Italia, Franţa, Spania, Olanda, România şi Ungaria, scrie sursa citata… continuarea AICI

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Open

Urmărește-ne pe WhatsApp