Un nou mister in cazul tragediei de la ATI Piatra Neamt. Desi toti cei 10 pacienti decedati in incendiul de la Spitalul Judetean Neamt, se aflau in Sectia ATI pentru ca erau infectati cu Sars Cov 2, pe documentele medico-legale eliberate in aceste zile, nu scrie nimic despre virus.

Tvmneamt.ro a intrat in posesia unui astfel de document, respectiv Certificatul Medical Constatator al Decesului, eliberat pentru o femeie de 84 de ani, din comuna Pîngărati. Din Certificat reies cateva lucruri cel putin ciudate:

-Cauza mortii este trecuta ”insuficienta respiratorie acuta”. Covid 19 nu avea cum sa fie cauza mortii, asta este clar. Dar din cate se stie, oamenii aceia au murit intoxicati cu fum sau ca urmare a arsurilor grave suferite, in niciun caz de ”insuficienta respiratorie acuta”, care poate fi mai mult o cauza naturala

-La rubrica ”boala sau bolile initiale”, scrie ”penumonie bilaterala”, deci iar nu regasim nimic legat de Sars Cov 2

-La rubrica ”stari morbide importante”, vedem niste afectiuni grave de care suferea batrana, respectiv ”hipertrofie cardiaca fibroza ischemica a miocardului”

Prin urmare, nici pomeneala de Covid, iar daca ar fi sa ne luam dupa comorbididati, femeia nici nu avea nevoie de coronavirus ca sa ajunga la ATI, asta fiind cea mai mica dintre problemele care i-au fi putut aduce decesul, daca nu își pierdea viata in incendiu. Dar cum Spitalul Judetean Neamt este spital Covid, este mai mult decat clar ca batrana nu avea ce sa caute acolo, daca nu era depistata pozitiv. Si atunci, unde e Covidul, ca nu prea e.

În incercarile noastre de a afla eventuale explicatii pertinente, de la o institutie, ni s-a comunicat neoficial, ca pe documentele medico-legale ale celor disparuti nu se pomeneste nimic despre coronavirus in mod deliberat, pentru ca victimele coruptiei din spitalul judetean, sa poata fi inmormantate crestineste, adica inmormantarile sa iasa de sub incidenta restrictiilor pe timp de pandemie.

Numai ca batrana despre care vorbim a fost pusa ieri intr-un sicriu sigilat si dusa direct la cimitir, deci explicatia nu sta in picioare. Exact la fel s-a intamplat si cu inca cel putin o persoana decedata la ATI, a carei familie a primit tot ieri Certificatul Medical Constatator al Decesului, in care de asemenea nu se pomeneste nimic de Covid si a fost inmormantata sub aceleasi restrictii impuse pe timp de pandemie.

Din cele prezentate aici se pot naste numeroase scenarii demne de teoria conspiratiei, inclusiv ca la spitalul judetean sunt internati oameni care nu au coronavirus, dar sunt raportati in mod fictiv ca infectati. Evident, aceste teorii vor fi pe buna dreptate alimentate din plin, in lipsa unor explicatii oficiale din partea institutiilor abilitate.

Ionut CORFU

2 COMENTARII

  1. Care coronavirus ? Vedem că inclusiv mortul cu mașina de pe câmp ruptă în două era trecut că avea….
    Și nemții sunt proști? Că o dau la parter in parte cu RIOT BUNDES POLIZEI in piața, care pe care !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.