Toti cei 5 medici condusi astazi la audieri dupa descinderea de la Spitalul Judetean Neamt, au fost retinuti in aceasta seara (5 martie) de procurorii Anticoruptie (DGA Neamt), afirma surse TvmNeamt. Cei 5 medici care-si vor petrece cel putin o noapte in spatele gratiilor, sunt Florică Guțu, Ghenadie Bucătaru, Grigore Berea si Constantin Nanu, toti medici ortopezi si Gheorghe Borș, medic în Policlinica.

Principala acuzatie care li se aduce celor 5 medici este ”luare de mita”. Vestea ca Sectia Ortopedie ramane cu doar 2 medici din 6, a cazut ca un trasnet asupra conducerii spitalului, care astfel intra intr-o situatie de criza, motiv pentru care, directorul Codrut Munteanu a convocat pentru dimineata (6 martie) o sedinta de urgenta a Comitetului Director al spitalului. ”Am convocat deja o sedinta de urgenta pentru maine dimineata, pentru ca in doar doi medici la Ortopedie este imposibil sa ne descurcam. Am informat si Consiliul Judetean Neamt si vom vedea la ce solutii putem apela. Foarte grava este situatia la Policlinica, pentru ca medicul Borș era singur acolo. Sunt oameni programati pentru maine, pentru pansare, pentru consult. Pentru a evita un blocaj acolo, daca este nevoie voi merge eu sa-i tin locul. Ma fac si ortoped daca este nevoie, ma fac orice pentru a depasi situatia” a declarat medicul Codruț Munteanu.

Ramane de vazut daca maine (6 martie), judecatorii vor dispune arestarea preventiva pentru 30 de zile a celor 5 medici retinuti in aceasta seara. Daca ei vor fi eliberati, eventual sub control judiciar, vor putea sa se intoarca pe Sectie, rezolvandu-se astfel criza de medici, spera directorul Munteanu. Asta daca nu cumva instanta le va da interzis sa se intoarca la locul de munca, mai ales ca sunt sanse extrem de mari sa li se interzica sa vorbeasca unul cu altul sau cu alte cadre medicale, ori chiar cu pacienti martori in cauza.

Ionut CORFU

spitalul-judetean-neamt

Loading...
DISTRIBUIȚI

3 COMENTARII

  1. Auziti la manager….vestea retinerii celor 5 medici, a cazut ca un trasnet!!! Dar cand luau spaga si conditionau ca niste animale actul medical, nu stiati? Ba da, dar OMERTA functiona pe toate palierele spitalului! Ma mir ca DGA-ul mai face si ceva treaba!!!!

  2. NU MAI AVEM NEVOIE DE SPAGARI IN SPITAL, LASATI-I SA STEA ACOLO UNDE LE ESTE LOCUL, IN INCHISOARE.

    NU-I BAI, SUNT MEDICI , BUNI PROFESIONISTI SI OAMENI ADEVARATI IN ARDEAL, LA TG.MURES, CLUJ, PUTETI SA INCHIDETI SPITALUL.

    ORICUM, CEA MAI MARE PARTE DIN FONDURI MERG PT. SALARII, NU PT. PACIENTI, SUNTETI SINGURUL SPITAL DIN TARA MAFIOT!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.