Surse tvmneamt.ro spun ca astazi ar fi avut loc primele audieri dupa mai bine de 4 luni de la incendiul de la ATI Piatra Neamt de pe 14 noiembrie 2020, in urma caruia au murit 15 oameni, 10 dintre ei, arsi de vii. Ancheta este desfasurata de Parchetul General, totul fiind tinut in cel mai mare secret, departe de ochii si urechile opiniei publice.

Conform surselor noastre, audierile au avut loc la sediul Politiei Neamt, in prezenta mai multor anchetatori veniti de la Bucuresti. Ar fi fost audiate cel putin 4-5 persoane (asistenti medicali si infirmieri). Din ce s-a putut afla pana acum, anchetatorii par sa caute cu disperare o eroare umana, ceea ce ar confirma informatiile publicate de tvmneamt.ro intr-un articol din luna ianuarie (Vezi AICI Ancheta pare trasă pe linie moartă. Se pregătește un țap ispășitor?), cand in anumite cercuri se vorbea ca ancheta stagneaza pentru ca s-ar cauta un tap ispasitor, de preferat o asistenta ori o infirmiera, cand este mai mult decat clar ca nenorocirea s-a produs pe fondul coruptiei generalizate care macina Spitalul Judetean Neamt de zeci de ani. Dupa cum au decurs audierile de astazi, se pare ca abia acum ar cauta procurorii piste si indicii. Ce au facut pana acum, ramane un mister, mai ales ca nici pana acum nu s-a aflat (sau cel putin nu a fost facuta publica) nici macar cauza incendiului. Asa ca despre rezultate finale sau macar preliminare ale expertizelor INSEMEX, nici nu poate fi vorba.

Speculatiile privind directia in care s-ar dori sa mearga ancheta, sunt alimentate mai ales in lipsa comunicarii Parchetului General pe marginea anchetei. Daca in alte cazuri similare autoritatile au furnizat publicului informatii detaliate in cateva ore dupa producerea evenimentelor (vezi incendiul de la spitalul Matei Balș sau cel de la Colectiv, cand in cateva ore au fost operate si primele retineri sau arestari preventive), peste ancheta de la Piatra Neamt s-a asternut o secretomanie fara precedent. Ultimul comunicat al Parchetului General privind incendiul de la ATI, a fost pe 17 noiembrie si continea informatii generale, fara a se preciza nimic concret.

Nici despre audierile de astazi nu s-a comunicat nimic oficial.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.