Criza majora Covid 19, la Centrul pentru recuperare a persoanelor cu handicap, din comuna Pastraveni, jud. Neamt. Unitatea aflata in subordinea DGASPC Neamt, devine din focar covid 19, o adevarata bomba epidemiologica.

Potrivit unor surse tvmneamt.ro, peste 60 de noi cazuri au fost confirmate in ultimele ore (8 mai). Numarul total al persoanelor infectate ajunge astfel la aproximativ 110. Cei infectati cu Covid 19 sunt atat din randurile personalului de ingrijire, cat si din randurile pacientilor cu nevoi speciale, care deja sufera de afectiuni medicale.

In urmatoarele ore (8/9 mai) va sosi si restul rezultatelor. In total au fost facute aproximativ 400 de teste pentru tot personalul si toti beneficiarii (pacienti) si mai urmeaza sa soseasca rezultate pentru aproximativ 200 de persoane. Daca pana acum au iesit pozitive peste 50% din teste, daca se pastreaza trendul, putem vorbi de peste 200 de persoane infectate la Centrul pentru recuperare din Patraveni, ceea ce va insemna ca peste 50% dintre cazurile active de Covid 19 din judetul Neamt, vor fi la Pastraveni.

Maine ar fi trebuit sa intre in serviciu schimbul care a lucrat in perioada 11-25 aprilie, insa rocada s-a amanat, pentru ca aproape tot personalul din schimbul respectiv este infectat cu Covid 19, au declarat pentru tvmneamt.ro, surse oficiale. Angajatii aflati acum in tura vor ramane inca cel putin o zi la serviciu dupa 2 saptamani de izolare la locul de munca, pana se va gasi o solutie, insa este posibil ca termenul sa se prelungeasca. Revenim.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.