Actualizare stire: Dupa mai bine de 6 ore de lupta cu flacarile, in jurul orei 19, incendiul de padure de la Poiana Teiului a fost localizat, insa interventia pompierilor este departe de a se finaliza. Aproape 100 de pompieri militari si voluntari, dar si lucratori silvici continua interventia pentru licihidarea incendiului care s-a intins pe 15 hectare de vegtatie si uscata si pe mai mult de 3 hectare de padure.

Stirea initiala: Un incendiu de padure s-a produs in urma cu scurt timp in comuna Poiana Teiului. Initial a luat foc vegetatia uscata de pe o pasune, apoi flacarile s-au extins la padurea de rasinoase.

Din imaginile primite de la martori, rezulta ca focul se manifesta destul de puternic, fiind intretinut si de vant. Fortele de interventie au ajuns la fata locului si se lucreaza pentru limitarea extinderii. ”Incendiul s-a extins la fondul forestier. Intervin pentru localizarea și stingerea incendiului pompieri de la Garda 2 de Intervenție Poiana Teiului și Detașamentul Târgu Neamț, lucrători ai Ocolului Silvic Poiana Teiului și pompieri voluntari de la SVSU Poiana Teiului”, a anuntat ISU Neamt. Cel mai probabil, padurea care arde acum apartine unui Ocol Silvic privat, pentru ca in comuna Poiana Teiului, statul nu mai are paduri in proprietate.

Incendiu de pădure la Poiana Teiului, jud. Neamț. Revenim în scurt timp cu detalii

Publicată de TVMneamţ.ro pe Marţi, 7 aprilie 2020

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.