Ministrul de Interne Marcel Vela a anuntat masuri drastice pentru persoanele care nu respecta izolarea sau carantina. Astfel, cei care vor parasi locul de izolare, vor fi dusi in centre de carantina pazite, iar cei care pleaca din centrele de carantina, vor fi plasati in acelasi regim, insa pe o noua perioada de 14 zile. De exemplu, daca o persoana pleaca din centrul de carantina in a zecea zi de cand este sub acest regim, va ramane in carantina alte 14 zile. Masurile vor intra in vigoare maine, 22 martie, imediat dupa publicare Ordonantei Militare in Monitorul Oficial. ”Persoanele izolate la domiciliu, ca măsură de prevenire a răspândirii COVID-19, care părăsesc locația în care acestea au fost plasate, fără aprobarea autorităților competente, sunt considerate persoane cu risc crescut de contagiozitate și sunt conduse de forțele de ordine publică și plasate în carantină instituționalizată, sub pază.

Persoanele carantinate, ca măsură de prevenire a răspândirii COVID-19, care părăsesc locația în care acestea au fost plasate, fără aprobarea autorităților competente, sunt carantinate pentru o nouă perioadă de 14 zile.

Măsurile dispuse potrivit alin nu exonerează persoanele de răspunderea contravențională sau penală.

Măsurile se aplicăîncepând cu data publicării prezentei ordonanțe militare în Monitorul Oficial al României, Partea I”, declarat ministrul Marcel Vela in aceasta seara.

Reamintim ca prefectul judetului Neamt, George Lazar a declarat astazi ca centrele de carantina sunt pazite cu politisti sau jandarmi.

Ionut CORFU

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.