„Piatra lui Crăciun – Tărâmul Moșului” începe în această seară, la ora 18, când in prezenta primarului Andrei Carabelea, va fi pornit și iluminatul festiv pentru sărbătorile de iarnă în Piatra Neamt.

Astăzi la orele pranzului, în parcul din centrul orașului era forfotă mare. Se făceau ultimele pregătiri pentru primirea publicului la deschiderea de peste câteva ore, când se va aprinde și instalația din bradul de Crăciun de lângă Turnul lui Ștefan cel Mare.

Cum era de așteptat, „Piatra lui Crăciun – Tărâmul Moșului” a fost amenajat în special pentru cei mici, dar cu siguranță vor fi încântați și cei de vârste mai mari. Pe lângă figurinele care înfățișează personaje din povești specifice perioadei sărbătorilor de iarnă (desigur, nu lipsește Moș Crăciun la scară unu pe unu), cel mai probabil, marea atracție va fi cunoscutul foișor din parc, acesta fiind transformat în căsuța lui Moș Crăciun, unde copiii vor putea să-l întâlnească, să stea de vorbă cu el și să-i vadă pe spiriduși în acțiune, împachetând cadouri. Moș Crăciun îi va aștepta cu câte o surpriză în fiecare zi pe cei mici de la ora 14:00, până seara târziu la ora 20:00.

În fiecare seară, de la ora 18:00, pe scena din centrul parcului vor fi spectacole susținute de artiști locali, ansambluri folclorice, trupe de folk și grupuri de copii. În această primă seară va interpreta cântece tradiționale și colinde, Grupul Folk EU CRED.

Nicio sărbătoare nu e completă fără bunătăți de sezon, astfel că la căsuțele din Parcul Central se vor găsi feluri de mâncare potrivite pentru toate gusturile: de la preparate tradiționale și dulciuri până la vinul fiert aromat, preparat pentru serile friguroase de iarnă. Decorațiunile de sărbători vor avea și ele căsuțe rezervate, unde producători locali își vor prezenta cele mai frumoase ornamente pentru acest sfârșit de an.

Primarul Andrei Carabelea: „Spiridușii moșului se pregătesc intens pentru Piatra lui Crăciun – Tărâmul Moșului. Mâine seară inaugurăm împreună satul Moșului, care îi așteaptă pe cei mici cu povești, activități și surprize, iar pe cei mari cu preparate tradiționale, decorațiuni făcute cu migală și spectacole în fiecare seară. Anul acesta am gândit un concept nou pentru târgul de Crăciun, care să îmbine tradițiile cu cele mai frumoase povești ale copilăriei și cu atmosfera de neînlocuit a Sărbătorilor de Iarnă. Deschiderea târgului va fi marcată de pornirea iluminatului festiv din oraș și din bradul de la Curtea Domnească, cel mai mare și mai spectaculos pe care l-am avut vreodată la Piatra-Neamț. Haideți să trăim împreună magia sărbătorilor la Piatra lui Crăciun – Tărâmul Moșului!”.

I.C.

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.