Umilință totală pentru Justiția din România. Infractorul PSD Ionel Arsene, rămâne liber ca pasărea cerului în Italia, unde a fugit înainte de condamnarea din România de pe 10 martie. O instanță din peninsulă a respins cererea autorităților din România ca fostul șef al Consiliului Județean Neamț să fie extrădat, informează Realitatea Plus.

Arsene a fost condamnat în România la 6 ani și 8 luni de închisoare pentru fapte de corupție.

După ce pe numele său a fost emis un mandat internațional de arestare, Ionel Arsene s-a predat autorităților italiene și a fost plasat în arest la domiciliu pe durata procesului său de extrădare.

Dacă justiția din peninsulă îi va da în continuare dreptate, atunci Ionel Arsene ar putea executa cel mult 4 ani din pedeapsă în arest la domiciliu, 8 sau 12 ore pe zi. Există și posibilitatea să fie condamnat în Italia la o pedeapsă cu suspendare.

Conform surselor tvmneamt.ro, Arsene continuă să dea directive în PSD Neamț și în CJ Neamț. Directivele se dau prin intermediari. În ultimele zile, la domiciliul infractorului fugar din Italia, ar fi ajuns câteva persoane (inclusiv un parlamentar) apropiate acestuia, care au primit indicații prețioase privind activitatea PSD Neamț și a CJ Neamț. Asupra acestui subiect vom reveni pe larg în perioada următoare.

Vezi și- George Lazăr explică de ce nu este demis directorul Apaserv. ”Probabil că a primit telefon din Italia, eu așa am auzit”

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.