Dupa grava poluare cu amoniac de la fabrica Heidelberg Cement din Tasca, incep sa iasa la iveala noi atrocitati impotriva mediului in judetul Neamt. Locuitorii din comuna Zanesti, reclama ca la o ferma din satul Traian, apartinand TCE 3 Brazi au loc deversari de dejectii si resturi animale, intr-un pârâu de langa fermă (Pârâul Bahna). Deversarile se fac saptamanal, de ani de zile (unii localnici spun de peste 10 ani), fara ca vreo autoritate sa fi luat vreo masura pana acum, din ratiuni care tin de cumetrii si relatii politice. De intreaga poveste ar sti si primarul comunei Zanesti, insa din motive de rudenie prin alianta cu administratorul fermei, tace mâlc.

Oamenii spun ca în parau ajung inclusiv desuri de substante chimice rezultate in urma proceselor de sacrificare a animalelor si prelucrare a carnii, pentru ca in aceeasi incinta, functioneaza si un abator. Totul se varsa direct în pârâu, fara sa existe un minim sistem de filtrare, asa cum prevede legea.

Peisajul in zona este mai mult decat elocvent, la fel si mirosul. La redactia tvmneamt.ro au ajuns imagini video si foto, facute in locul respectiv in urma cu aproximativ o saptamana.

Tot ce se poate vedea in imaginile de mai sus se petrece sub nasul bugetarilor de la Garda de Mediu (comuna Zanesti este la mai putin de 20 de km de Piatra- Neamt), care ies pe teren doar cand le dicteaza interesele sau cand îi scoate presa. Reamintim ca seful Gărzii de Mediu Neamt, Iftimie Petraru, este personajul care a uitat sa sesizeze Politia Neamt dupa accidentul ecologic de pe 3 mai de la Tasca.

Incercarile tvmneamt.ro de a contacta administratorii TCE 3 Brazi, au ramas fara rezultat, intrucat pe site-ul companiei, la sectiunea ”Contact” nu exista informatii in acest sens, insa un eventual punct de vedere/drept la replica, poate fi trimis la adresa de mail tvmpiatraneamt@gmail.com

P.S. Cetatenii care au sesizat redactia tvmneamt.ro, spun ca nu vor sa-si decline identitatea. Le este frica, pentru ca la Zanesti functioneaza un adevarat sistem al terorii, de tip interlop, instituit de administratia locala PSD. Cei care ridica glasul sunt sicanati, amenintati, amendati sau impiedicati sa-si desfasoare anumite activitati. Si asta s-a vazut clar dupa protestul tinerilor care s-au opus impadurii unui teren de fotbal, tot in satul Traian (Amanunte AICI). Vom reveni.

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.