În seara zilei de 05.05.2017, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției mun. Roman au depistat un bărbat de 32 de ani pe str. Smirodava din Roman. Pe numele acestuia era emis un mandat de executarea pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la 1 an de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de mărturie mincinoasă, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 273 din Codul Penal.

În fapt, în data de 19.04.2014, inculpatul a participat la şedinţa publică de la Judecătoria Roman, în care a fost supus judecăţii un dosar penal, având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere şi de părăsire a locului accidentului.

Procurorul de şedinţă s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul că, inculpatul, fiind audiat în calitate de martor, a dat declaraţii mincinoase cu privire la aspectele asupra cărora a fost întrebat de organele judiciare, atât în cursul urmăririi penale cât şi în timpul cercetărilor judecătoreşti.Romașcanul a fost preluat de polițiști și escortat la Penitenciarul Bacău, unde a fost încarcerat.

Ionut CORFU

sursa: IPJ Neamt

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.