Un autobuz cu calatori a luat foc ieri (27 septembrie) in jurul orei 16:30, la intrarea in Piatra- Neamt dinspre Izvoare, in zona cartierului Speranta. Autobuzul efectua o cursa pe traseul Margineni- Piatra Neamt si la momentul izbucnirii flacarilor, transporta pasageri.

Deocamdata nu se stie sigur cati oameni erau in masina. Un martor a trimis pe adresa redactiei tvmneamt.ro un clip video in care se observa ca focul se manifesta cu flacara deschisa la compartimentul motor. Pe imagini se poate vedea ca desi flacarile sunt destul de mari, soferul nu a oprit motorul, iar cineva se chinuie sa stinga focul cu un stingator.

Foarte dubios este ca incidentul nu a fost anuntat la 112, fapt confirmat oficial in aceasta dimineata de purtatorul de cuvant ISU Neamt. Motivele ar putea fi lesne de dedus. De altfel, pe imagini se vede ca autobuzul care potrivit martorilor ar apartine firmei Patru Plus Trans este unul foarte vechi, iar oamenii reclama ca cel putin pe traseul respectiv sunt trimise doar astfel de masini- relicve, in care sunt inghesuite zeci de persoane, inclusiv elevi care fac naveta casa-scoala si retur. ”Un autobuz vai de mama lui. Firma își bate joc de noi. Platim abonament, stam inghesuiti in picioare si mai ia si foc”, spune unul dintre cei care au asistat la scenele de ieri.

Pe site-ul Patru Plus Trans, figureaza ca administrator un anume Munteanu Costel, in dreptul caruia este afisat si un numar de telefon. Administratorul a refuzat sa raspunda apelurilor noastre telefonice. De remarcat tot pe site, este ca firma are si un Director de Imagine. Exact ce îi lipsea.

Tot pe site, firma este prezentata cam asa: ”Filozofia noastra? SIGURANTA, CONFORT, RAPIDITATE, SERIOZITATE. Acestea sunt dezideratele firmei de transport din Piatra Neamt. Fiecare calator urcat in autocarele PATRU PLUS TRANS  este un oaspete, caruia noi cautam sa-i oferim cat mai multe servicii si un confort la standarde europene” Filozofia Patru Plus Trans poate fi vazuta pe viu, in imaginile de mai jos:

https://www.facebook.com/tvmneamt.ro/videos/396266257962877/

Acesta nu este este primul incident de acest fel din judetul Neamt, traseele interjudetene fiind in mare parte operate cu astfel de mijloace de transport in comun, care sunt mai degraba pericole publice. Si daca am avea si autoritati in judetul Neamt, normal ar fi ca pe baza imaginilor de mai sus sa fie declansata o ancheta. Asta daca viata oamenilor mai valoreaza ceva. In acest sens, suntem siguri ca prefecta Daniela Soroceanu va dispune verificari de urgenta, cu conditia sa nu fie administratorul firmei simpatizant sau membru PSD.

Ionut CORFU

2 COMENTARII

  1. Cel care stingea autobuzul era insasi soferul, motivul pentru care nu oprit motirul fiind evacuarea rapida a pasagerilor si stingerea incendiului , pana la urma si el e om si e normal ca in acel moment sa iti fie teama

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.