Un barbat din comuna Borca s-a ales cu dosar penal ieri, dupa ce a vrut sa voteze de doua ori, la doua sectii de votare din Germania. ”Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au fost informați cu privire la faptul că un bărbat de 36 de ani, din Borca, și-a exercitat dreptul de a vota la două secții de votare din Germania. Din primele verificări a reieșit că, după ce și-ar fi exercitat dreptul la vot, bărbatul s-ar fi prezentat la o altă secție de votare, unde i s-a validat cartea de identitate, însă fără a primi buletin de vot. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de tentativă de fraudă la vot, în vederea stabilirii, cu exactitate, a situației semnalate”, a anuntat IPJ Neamt

Politistii nemteni au mai aplicat ieri 2 sancțiuni contravenționale în valoare de 1.000 de lei și un avertisment scris. Acestia s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, pe un site rulează un spot publicitar ce face referire la campania electorală. Polițiștii continuă verificările în vederea identificării reprezentatului site-ului și dispunerii măsurilor legale care se impun.

La o secție de votare din Davideni a cărei protecție era asigurată de un jandarm, s-a prezentat un tânăr care nu purta masca de protecție, manifestând un comportament recalcitrant. Persoana în cauză a fost sancționată contravențional cu 500 de lei pentru refuz de legitimare conform Legii 61/1991 și cu 500 de lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, se mai arata intr-un comunicat IPJ Neamt.

I.C.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.