Blocul F5 de pe str. Fermelor are apa cu presiune redusa aproape spre zero, de exact o saptamana. Apaserv a dat din colt in colt la sesizarile locatarilor (aproximativ 45 de familii sunt afectate) si parea ca problema este fara rezolvare pentru ca niciunul dintre ”specialistii” companiei in care se incaseaza salarii fabuloase, nu a fost in stare timp de o saptamana sa descopere cauza.

In cursul acestei saptamani a urmat o noua serie de sesizari, insa nimeni nu le-a dat curs. Ieri insa (joi 25 iunie), norocul locatarilor si al Apaserv, a fost o echipa Publiserv care a intervenit la o groapa de pe carosabil, exact in fata blocului cu pricina si care a descoperit ca o conducta de sub asfalt este sparta, aceasta fiind si cauza pentru care locatarii blocului nu mai aveau apa.

In aceasta dimineata, Apaserv a anuntat ca se opreste apa pe str. Fermelor (intre intersectia cu bulevardul Traian si intersectia cu str. Schitului) pentru remedierea avariei descoperita de altii din pura intamplare, altfel, cine stie cat ar mai fi stat cele peste 150 de persoane fara apa, tocmai acum cand se pune atata pret pe igiena corporala.

In zona respectiva lucrurile par sa fie destul de incalcite, pentru ca avariile la conductele Apaserv sunt la ordinea zilei. Pe bulevardul Traian se sparg tevile zilnic. Astazi se intervine pentru a doua oara in 3 zile, la cativa metri de locul unde alaltaieri s-a reparat conducta. Echipele de interventie Apaserv sunt depasite de situatie, spun surse din companie, intrucat avariile s-au inmultit ingrijorator, mai ales in Piatra Neamt, unde reteaua de distributie a apei este atat de degradata, incat la un moment dat, s-ar putea sa apara zeci de avarii simultan, imposibil de remediat in timp util, ceea ce ar putea duce la un colaps atat in ce priveste alimentarea cu apa a orasului, cat si in ceea ce priveste situatia financiara a Apaserv.

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.