Incendiul de la Piata Centrala a fost provocat de un scurtcircuit la un boiler lasat in priza. Cel putin asa arata concluziiile primei expertize facuta de specialisti la solicitarea CMI Urban Piatra Neamt. Raportul a ajuns vineri pe masa directorilor Urban dar si la consucerea Primariei, iar acum se asteapta expertiza specialistilor ISU. Potrivit viceprimarului Aurelia Simionica, de concluziile acestor rapoarte depinde si decizia asiguratorilor in ceea ce priveste acordarea de despagubiri pentru piata arsa. Acum, mai ramane de vazut cine se face vinovat de faptul ca a lasat respectivul boiler in priza.

Aurelia Simionica – Viceprimar Piatra Neamt

“Expertiza tehnica primita zilele trecute cu ocncluziile care indica faptul ca de la boiler a pornit focul, va fi mai mult decat interpretata, analizata si disecata de catre cei de la asigurari. Pentru toti e important de stiut cine a lasat boilerul in functiune peste noapte. Chiar trebuia sa ramina in priza? Pe noi ne intereseaza expertiza tehnica pentru ca in functie de ea continuam lucrarile la piata si o dublam cu o alta, sa vedem daca se ajunge la acelasi rezultat. Expertiza a fost realizata de una dintre cele mai competente firme din Romania. Sper ca se va intra in linie dreapta cu continuarea lucrarilor si in scurt timp sa primim si concluziile de la ISU. Expertiza primita, din punct de vedere tehnic, este destul de voluminoasa si concluzia e ca incendiul a
pornit de la un scurtcircuit care s-a produs la un boiler de la etajul unu. Acolo erau foarte multe materiale si marfuri inflamabile si din cauza lor focul s-a propagat foarte usor. Expertiza aceasta este o piesa importanta la dosarul penal aflat in lucru. In paralel, la cererea asiguratorului, care a fost zilele trecute la piata, cand se realiza decopertarea de la etaj, se decoperteaza si parterul, pentru a se putea stabili daca a fost afectata fundatia si sa se poata analiza structura de rezistenta. Desi s-a vorbit despre faptul ca e suspecta traiectoria incendiului, care a pornit de la boilerul de la etaj dar focul a fost de amploare la parter, lucrurile sunt foarte simple: scurtcircuitul a fost la boiler, dar scanteia nu trebuie sa apara fix acolo, ea apare unde apare, undeva, pe circuit”

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.