Actualizare: Vezi AICI! Probleme grave la Primăria Piatra Neamț. După Văleni, rămâne fără apă și cartierul Speranța

Stirea initiala: Un cartier intreg din Piatra Neamt a rămas fără apă, pentru că Primaria nu a mai platit demult facturile către Apaserv, sau le-a platit partial, pana s-a ajuns la o datorie ce nu mai poate fi tolerata.

Astazi, cele peste 200 de familii din cartierul de locuinte sociale din Văleni (peste 50 de ”viluțe” cu cate 4 locuinte fiecare), au fost debransate de la apă de Apaserv, din cauza datoriei mari acumulate la facturile de apa. Locatarii platesc facturile către Locativserv (firmă a primariei, director Vladimir Togan- salariu 10.000 de lei), iar Locativserv plateste, sau ar trebui sa plateasca mai departe catre Apaserv, pentru ca are locuintele in administrare, prin incredintare de la Primarie.

foto: Vladimir Togan- director Locativserv

Pana la ora redactarii, Apaserv nu a reusit sa ne comunice cifrele exacte, insa din ce am putut afla pana acum, sumele datorate de Primarie prin Locativserv, sunt foarte mari. Evident, sunt si chiriasi cu restante, dar daca Primaria (Locativserv) ar fi platit la timp catre Apaserv banii incasati de la oamenii din Văleni, nu s-ar fi ajuns in situatia asta. ”Suntem sute de oameni, multi dintre noi avem facturile platite la zi, insa am fost debransati cu totii. Sunt copii, batrani, persoane cu dizabilitati. Ne-am trezit deodata fără apă. Nu stim ce sa facem, cui sa ne plangem”, sună mesajele pline de revoltă, ajunse la tvmneamt in acesta seara, 14 iunie.

De la Primarie, Compartimentul Comunicare, ni s-a transmis la ora 17:30, ca sunt in desfasurare discutii pentru rezolvarea problemei. Inclusiv primarul Carabelea era la ora respectivă in discutii cu Apaserv, ceea ce inseamna ca habar nu a avut de ditamai bomba sociala din Văleni, nefiind informat de directorul subordonat lui (Vladimir Togan) ca banii oamenilor din Văleni nu au ajuns la Apaserv, ci cine stie pe unde, posibil in salarii, chletuieli cu protocoale sau premii pe la Locativserv.

Intrebati cati oameni sunt exact in cartierul de locuinte sociale, cei de la Comunicare n-au stiut sa raspunda, spunand ca nici directorul Togan nu stie, dar ca acesta se va interesa maine. Astazi nu mai avea cand, programul bugetarilor de lux se incheie la ora 16. Asadar, un director platit din bani publici cu 2.000 de euro pe luna, dupa ce a lasat fără apă sute de familii, nu stie câti oameni sunt in cartierul administrat de el si nici macar nu era la birou la ora respectiva, pentru a incerca faca ceva in situatia data, la care a avut o contributie majora.

Desi banii celor din Văleni au ajuns prin alte destinatii, primaria dă bani cu carul pentru spectacole si chermeze de zilele orasului. O scena de 4 ori mai scumpa va fi platita de primarie pentru un spectacol de muzica organizat de un ONG in strand, banii fiind alocati prin sedinta de Consiliu Local de urgenta.

Pana cand situatia va fi remediata (cand si cum, ramane de vazut), Primaria Piatra Neamt trebuie sa raspunda la niste intrebari: unde au ajuns banii oamenilor din Văleni, daca la Apaserv nu au ajuns? Cine și-a permis sa-si bata joc de atatea suflete, luandu-le banii pentru un serviciu de care acum nu mai beneficiaza? Cine, când si cum va fi sanctionat pentru aceasta abatere administrativa, cu consecinte atât de grave? Revenim.

Lated Edit: Cristina Radu, de la Comunicare Apaserv, a declarat pentru tvmneamt ca valoarea totala a datoriei Primariei prin Locativserv catre Apaserv, se ridica la 45.000 de lei, adica aproximativ 10.000 de euro.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.