Un cetatean cinstit s-a prezentat la politia din Roman pentru a preda o bratara din aur pe care o gasise pe o strada din localitate. Cel care a pierdut-o este asteptat la sediul politiei pentru a-si recupera bunul, anunta IPJ Neamt:

În data de 14.02.2018, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Roman s-au confruntat cu o situație mai rar întâlnită, când o persoană s-a prezentat la sediul Poliției pentru a preda un bun găsit.

Loading...

Aceasta a declarat că în aceeași zi, în timp ce se deplasa pe o stradă din Roman, a găsit o brățară, ce pare a fi din aur.

Persoana și-a făcut timp și s-a prezentat la sediul Poliției municipiului Roman, unde a predat bunul găsit polițiștilor în baza unui proces verbal, pentru a fi înapoiat aparținătorului.

Proprietarul bunului este așteptat de către polițiști pentru a-și recupera brățara, numai după ce face dovada că îi aparține, prin prezentarea semnalmentelor.

Reiterăm faptul că gestul de a nu preda în termen de 10 zile un bun găsit autorităților sau celui care l-a pierdut sau de a dispune de acel bun ca de al său,  constituie infracțiunea de însușirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitorprevăzută de art. 243 din Codul Penal și se pedepsește cu închisoarea de la o lună la 3 luni sau cu amendă.

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.