Consilierul judetean PNL Neamt, Corneliu Agăleanu misca in front si denunta un posibil complot al liberalilor impotriva proiectului ”Spital Mobil Covid”, proiect care se va realiza de CJ Neamt in parteneriat cu Consiliile Judetene Bacau si Iasi. Desi proiectul a fost aprobat in sedinta de indata de ieri, liberalul Agăleanu își acuza proprii colegi ca ar fi incercat sa saboteze aprobarea lui prin neparticiparea la sedinta. Acesta sustine ca ar fi fost sunat de liderul consilierilor judeteni PNL care i-ar fi sugerat sa nu participe la sedinta. De altfel, liberalii au refuzat sa voteze proiectul. ”Din păcate, unii dintre noi nu au înțeles importanța acestei investiții și nici situația disperată în care se află sistemul medical. Deși am participat la o simulare a ședinței și împreună am stabilit că vom intra din nou online la orele 16:00, am avut deosebita neplacere de a fi contactat de colegul meu, Florin Adrian Hopsa, leaderul de grup al consilierilor judeteni PNL, care mi-a sugerat să nu particip la ședință.

Fac precizarea că, dispoziția prin care eram anuntați de modificarea orei la care se va desfășura ședința a fost transmisă și prin email în timp util.

Îmi pare rău, dar conștiința nu mi-a permis să abordez în cheie politică acest proiect de hotărâre și să las, eventual, oameni să moară doar pentru niște orgolii politice. Sincer, nu cred că aș mai putea să am liniște dacă un singur om ar muri pentru că nu ar avea unde să fie tratat, știind că acest lucru ar fi putut fi evitat.

In același timp, îi rog și pe colegii care, în perioada aceasta, doresc să se războiască politic, si o fac, să nu îmi mai folosească numele pentru a-și justifica actiunile sau intențiile lor”, a scris Corneliu Agăleanu pe contul lui de facebook in aceasta seara.

Agăleanu este cunoscut ca apropiat al lui Vlad Marcoci, acesta fiind la randul lui o persoana foarte apropiata de Ionel Arsene. Marcoci a trecut in 2016 de la PSD la PNL, apoi s-a razgandit dupa ce Arsene a ajuns presedintele CJ Neamt si a schimbat din nou barca, trecand la PSD. Imediat a fost pus consilier personal al lui Ionel Arsene, iar in scurt timp a fost numit director la Administrația Bazinală Ape Siret, unde l-a angajat si pe PNL-istul Agăleanu pe postul de șofer, fapt care la vremea respectiva a starnit o oarecare rumoare printre liberali, fiind sesizata apropierea acestuia de PSD.

Referitor la ”Spitalul Mobil Covid, Ionel Arsene a declarat astazi ca nu consiliul judetean va face achizitiile, iar banii vor fi recuperati de la Uniunea Europeana. ”Titular al proiectului este Asociația Intercomunitară Euronest, care se ocupă de întreaga procedură pentru achiziții, cerere și analiză oferte, încheierea contractelor etc, deci nu consiliul judetean face achizitiile. Procedura de achiziție cade în sarcina Euronest, va fi transparentă și dacă vor exista oferte mai bune, cu atât mai bine. A fost aleasă o locație lângă Iași, deoarece are resursa umană necesară pregătită: medici, asistenți medicali. Fondurile investite se vor recupera de la Uniunea Europeană”, a spus Arsene.

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. Suntem foarte multi care sustinem proiectele presedintelui Consiliului Judetean Neamt in persoana lui Ionel Arsene. In timp ce unii – putini cei drept nu mai prididesc cu injuratul cu reclamatul contestatul etc. Ionel Arsene a inceput lucrarile la mai multe drumuri – axial Bicaz – Poiana Teiului, ultimul distrus de transportul lemnului la firmele raposatului TARATA , lucrari blocate de inteleptii “LIBERALI” din judet. Asa si cu acest spital ei doresc mortis sa nu se faca nimic in judet si tara de aceea procedeaza asa josnic. Domnule administrator al sitr-ului TVM lasati comentariile sa apara va rugam frumos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.