Consilierul judetean PMP, Cristian Ungureanu face opozitie de unul singur si vrea sa-l lase pe Ionel Arsene, presedintele CJ Neamt, fara salariul pe doua luni pe care-l incaseaza de la Consiliul Judetean. Totodata, Ungureanu cere si demiterea din functie a celor doi vicepresedinti ai CJ Neamt, unul dintre ei fiind chiar colegul lui de partid, Laurentiu Dulama, care de cand a revenit de-a dreapta lui Arsene are probleme mari de directie si trage foarte tare spre stanga. Dintr-un mail trimis de consilierul judetean redactiei tvmneamt.ro, rezulta ca motivul pentru care Ungureanu cere sanctionarea celor 3 oameni din conducerea CJ Neamt, este ca in lunile octombrie si noiembrie nu a fost convocata nicio o sedinta a forului legislativ al judetului Neamt.

Ungureanu a facut deja 3 proiecte de hotarare de CJ in acest sens pentru sedinta din luna decembrie daca va fi convocata, si explica in referatul de aprobare ca presedintele CJ Neamt a incalcat legea. El mai spune ca in urma cu 3 zile a cerut lamuriri asupra situatiei de la Secretariatul General al CJ Neamt, insa nu a primit niciun raspuns. ”Avand in vedere incalcarea repetata a legii savarsita in cadrul Consiliului Judetean Neamt prin neconvocarea niciunei sedinte ordinare atat in luna septembrie cat si in luna noiembrie ale anului 2019, constat ca vinovati de aceste abateri se fac presedintele Consiliului Judetean Neamt prin neindeplinirea atributiunilor ce-i revin personal conform legii si cei doi vicepresedinti ai Consiliului Judetean Neamt prin neindeplinirea atributiilor delegate de presedinte in absenta acestuia.

            Presedintele Consiliului Judetean Neamt se face vinovat de incalcarea prevederilor OG 57 / 2019 art. 178 alin. 1 , art. 191, alin. 1, lit. a si b, art. 191, alin.3 lit.a., nesocotind astfel interesele generale ale colectivitatii locale prin neexercitarea atributiilor ce ii revin, potrivit legii.

            Vicepresedintii Consiliului Judetean Neamt carora le-au fost delegate atributiile presedintelui in interiorul lunilor septembrie si noiembrie se fac vinovati de incalcarea acelorasi prevederi legale prin savarsirea de abateri grave si repetate in exercitarea mandatului.

            Avand in vedere ca nu am primit nici un raspuns la adresa inaintata catre Secretarul general al Consiliului Judetean Neamt in data de 2 decembrie 2019, deci nu cunosc perioadele si persoanele carora le-au fost delegate atributiile presedintelui in lunile vizate, solicit supunerea spre aprobarea Consiliului Judetean a urmatoarelor sactiuni:

  • eliberarea din functie de vicepresedinte a d-lui Dulama Laurentiu Cristinel in conformitate cu prevederile art. 239 alin.1 litera d din OG 57/2019 privind Codul Administrativ;
  • eliberarea din functie de vicepresedinte a d-lui Asaftei Ion in conformitate cu prevederile art. 239 alin.1 litera d din OG 57/2019 privind Codul Administrativ;
  • retragerea indemnizatiei lunare pentru doua luni pentru dl. presedinte Arsene Ionel in conformitate cu prevederile art. 233 alin.1, litera g din OG 57/2019 privind Codul Administrativ;

            Solicit aparatului tehnic al Consiliului Judetean Neamt si presedintelui Consiliului Judetean Neamt initierea a trei proiecte de hotarare, distinct pentru fiecare dintre cei sus-numiti si vizati de sanctiuni”, se arata in referatul de aprobare a celor 3 proiecte de hotarare, depuse la CJ Neamt de consilierul judetean PMP, Cristian Ungureanu (foto)

Mai ramane de vazut daca proiectele vor fi introduse pe ordinea de zi, insa este greu de crezut ca vor trece de votul consilierilor judeteni, avand in vedere ca PSD detine majoritatea in CJ Neamt, alaturi de ALDE+Dulama, iar pentru demiterea vicepresedintilor este nevoie de votul a doua treimi dintre consilieri.

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.