Deputatul USR de Neamt, Iulian Bulai, cere Ministrului Sanatatii sa puna sub carantina intreaga comuna Pastraveni, dupa cele peste 200 de cazuri de infectare cu Covid 19 depistate in comuna si in Centrul pentru persoanele cu handicap, din localitate. Bulai crede ca in judetul Neamt, situatia infectarilor este scapata de sub control. ”Nu ne lăsați singuri împotriva pandemiei.

Situația este scăpată de sub control la Neamț: 167 de cazuri covid-19 la Centrul pentru persoane cu handicap Păstrăveni si 32 de cazuri la centrul Sancta Maria din Piatra Neamț.

Situația curentă este datorată neglijenței locale si a celei centrale. Cu toate că Suceava si Neamț reprezintă cumulat cel mai mare focar din țară, testările pentru covid 19 au fost prea puține în ultimele două luni. Aproximativ 10% din totalul național.

Fac apel la ministrul Nelu Tătaru: domnule ministru, testați masiv oamenii din Moldova. În special cele două focare recent descoperite în județul Neamț. Si depolitizați DGASPC-urile.

La cât de mare este acest focar acum în comuna Păstrăveni, solicit carantinarea întregii localități si vizita recentă a ministrului în județ.

Ionel Arsene nu va face față situației.

După două luni de pandemie, PSD nu a reusit local să facă un spital modular de campanie, iar PNL investeste în continuare în infrastructura medicala din marile centre urbane din alte zone, nu Moldova.

Vă asteptăm urgent la Neamț, domnule ministru Tătaru. Dacă nu acționați acum, vom avea aici o situație ca la Suceava”, spne deputatul USR Neamt, Iulian Bulai.

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.