Vineri, la ora 11.00, va avea loc la sediul filialei Neamt a Asociatiei Nevazatorilor din Romania o actiune de mediatizare a importantei cainilor ghizi in viata persoanelor cu deficienta de vedere. Desfasurat in parteneriat cu Asociatia ”ANGEL DOG” din Satu Mare, evenimentul va fi prezidat de dresorul Zoltan Szabo, din partea filialei Iasi a asociatiei fiind prezent Iordache Petrica, viitorul proprietar al unui caine ghid.

Gelu Gherasim – Presedinte Asociatia Nevazatorilor

„Aceasta actiune va cuprinde o prelegere de informare asupra aspectelor de intretinere, dresaj si costuri a cainilor ghizi, dar si de deplasare a nevazatorilor cu ajutorul unui caine ghid prin oras. Se vor face vizite la Primarie, la alte institutii publice locale, la statia operatorului de transport in comun, pe trotuar, printre oameni, realizandu-se si traversarea strazii in siguranta”

La ora actuala, in Romania nu sunt decat 10 caini dresati pentru a deveni ghizi ai nevazatorilor. Cele mai potrivite rase pentru a deveni ghizi sunt Labrador si Golden Retriever, care sunt docili si au un comportament calm. Pregatirea unui caine costa in jur de 8.000 de euro si dureaza aproape doi ani. Ulterior, cainele poate deveni insotitorul unui nevazator, dupa o perioada de acomodare de cateva luni, in care invata trasele pe care il va ghida pe proprietar.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.