Un fost șef DGA (Direcției Generale Anticorupție – Ministerul Afacerilor Interne) a fost prins în offside de ANI (Agenția Națională de Integritate). IONIȚĂ ALEXANDRU CĂTĂLIN nu poate justifica peste 200.000 de euro. ”Agenția Națională de Integritate a constatat existența unei diferențe nejustificate în cuantum de 1.157.736 Lei între averea dobândită și veniturile realizate împreună cu familia de către IONIȚĂ ALEXANDRU CĂTĂLIN, fost Director General al Direcției Generale Anticorupție – Ministerul Afacerilor Interne, în perioada exercitării funcției publice.

Astfel, Agenția Națională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel București, în vederea începerii acțiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite și veniturile realizate de către IONIȚĂ ALEXANDRU CĂTĂLIN, împreună cu familia, în perioada exercitării funcției publice”, se arată într-un comunicat ANI.

         Potrivit presei centrale, Cătălin Ioniță a fost fost șef al Poliției Române, dar și Director General al DGA până în 2020, când a fost eliberat din funcție pentru că nu mai deținea autorizaţia de acces la informaţii clasificate din partea Oficiului Registrul Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat (ORNISS), necesară exercitării funcţiei.

Acesta a fost cercetat penal în 2018 pentru trafic de influență și fals în declarații în formă continuată, însă DNA a clasat dosarul în 2019 pe motiv că fapta nu există.

După ce a fost eliberat din funcția de director DGA, în 2020, fostul șef al Poliției a ieșit la pensie, la 44 de ani, potrivit G4Media.

În 2021, Cătălin Alexandru Ioniță a rămas și fără titlul de doctor în ştiinţe după ce Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare a decis, în mod oficial, retragerea distincţiei academice pentru plagiat. Decizia a fost luată după doi ani și o lună lună după ce s-a aflat că teza de doctorat a acestuia este plagiată integral.

I.C.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.