Doisprezece pompieri si cativa politisti au fost pusi degeaba pe drumuri ieri, 30.03.2016.

La ora 14:30, un apel la 112 anunta un grav accident la Pangarati. Se vorbea despre un impact intre un TIR si un autoturism, din care au rezultat cel putin trei victime incarcerate.

S-a dat alarma si de la Piatra- Neamt au fost trimise patru autospeciale, cu zece oameni: descarcerare, autospeciala pentru stingere incendii, ambulanta SMURD si o autospeciala pentru victime multiple. Au fost anuntati si mobilizati si pompierii de SVSU Pangarati dar, si politisti din comuna si de la politia rutiera.

Desi au existat unele suspiciuni, cei de la serviciile de urgenta nu si-au permis sa trateze apelul cu neseriozitate asa ca au procedat in consecinta.

Dupa ce au mers dintr-un capat intr-altul al comunei si-au dat seama ca apelul a fost facut de fapt de catre ”un glumet” de pe un numar de telefon mobil la care, cand a fost reapelat, nu a mai raspuns nimeni, intrand mesageria.

Astfel, au fost pusi pe drumuri aiurea oameni si vehicule de interventie, in timp ce in alta parte ar fi putut aparea o situatie de urgenta reala, la care s-ar fi ajuns cu intarzaiere, putand fi puse in pericol vieti, dupa cum a declarat lt. Andrei Grancea- purtator de cuvant ISU Neamt.

Apelurile de acest gen nu sunt o noutate pentru nimeni, cu atat mai putin pentru pompierii si politistii din Neamt. Din pacate sanctiunea pentru cei care se distreaza pe seama serviciilor de urgenta, este una modesta: amenda contraventionala de 500 de lei, care se reduce la jumatate daca este platita in 48 de ore. Desi astfel de situatii de petrec zilnic de foarte multi ani, nimeni nu vrea sa inaspreasca sanctiunile.

Statisticile sunt inspaimantatoare. In anul 2015, la nivel national, 9.634.679 din apelurile la 112 care reprezinta 61.91 % dn totalul lor sunt false ( sursa: Pro TV)

La ora redactarii, ”glumetul” nu fusese inca identificat, a informat Elena Bulgarea- purtator de cuvant IPJ Neamt.

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.