Un incendiu produs sambata (2 decembrie) intr-un bloc din Piatra- Neamt, s-a soldat cu pagube materiale importante. Focul a izbucnit la un apartament de la etajul patru al blocului situat pe strada Grigore Ureche. Alte trei locuinte au fost afectate dupa ce o teava de apa s-a spart in apartamentul in care s-a produs incendiul, anunta ISU Neamt:

”Sâmbătă, 02.12.2017, la ora 20:56, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui incendiu la un apartament, situat la etajul 4, în municipiul Piatra Neamţ, str. Grigore Ureche. La locul indicat de apelant s-au deplasat două echipaje de pompieri militari cu două autospeciale de stingere şi un echipaj de paramedici cu o ambulanţă SMURD(EPA) din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra Neamţ. Până la sosirea forţelor de intervenţie, din imobil, s-au autoevacuat aproximativ 20 persoane, trei dintre acestea suferind atacuri de panică, fiind asistate medical de echipajul de paramedici SMURD, iar o persoană a suferit o intoxicaţie cu fum, fiind transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului de Urgenţă Judeţean din Piatra Neamţ de către echipajul SMURD. Datorită incendiului o conductă de apă s-a spart inundând apartamentul afectat de flăcări şi alte trei apartamente.

În urma evenimentului au ars mai multe bunuri(un frigider, un televizor, o canapea şi obiecte vestimentare) din interiorul apartamentului cuprins de flăcări.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,scurtcircuit electric la o priză defectă”.”

Alte patru incendii s-au produs sambata, 2 decembrie, in judetul Neamt, toate de la cosuri de fum necuratate sau neprotejate corespunzator:

”Sâmbătă, 02.12.2017, la ora 13:57, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui incendiu la un coş de evacuare a fumului în localitatea Ruginoasa. La locul indicat de apelant s-au deplasat un echipaj de pompieri militari cu o autospecială de stingere din cadrul Detașamentului de pompieri Roman şi doi voluntari din cadrul SVSU Ruginoasa.

În urma evenimentului a ars funinginea din interiorul coşului de evacuare a fumului.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,coş de evacuare a fumului necurăţat”.

Sâmbătă, 02.12.2017, la ora 15:22, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui incendiu la o anexă gospodărească în comuna Moldoveni, sat Hociungi. La locul indicat de apelant s-au deplasat două echipaje de pompieri militari cu două autospeciale de stingere şi un echipaj de paramedici cu o ambulanţă SMURD(EPA) din cadrul Detașamentului de pompieri Roman. Pentru a sprijini intervenţia de stingere a incendiului, la locul evenimentului au fost mobilizaţi patru pompieri voluntari cu o autospecială de stingere din cadrul SVSU Moldoveni.

În urma evenimentului au ars cca. 80 mp acoperiş anexă şi cca. trei tone de fân depozitat în podul construcţiei.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,coş de evacuare a fumului neprotejat corespunzător faţă de materiale combustibile”.

Sâmbătă, 02.12.2017, la ora 16:19, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui incendiu la un coş de evacuare a fumului în comuna Ţibucani, sat Ţibucanii de Jos. La locul indicat de apelant s-au deplasat un echipaj de pompieri militari cu o autospecială de stingere din cadrul Detașamentului de pompieri Tîrgu Neamţ şi un voluntar din cadrul SVSU Ţibucani.

În urma evenimentului a ars funinginea din interiorul coşului de evacuare a fumului.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,coş de evacuare a fumului necurăţat”.

Sâmbătă, 02.12.2017, la ora 19:34, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui incendiu la un coş de evacuare a fumului în comuna Bălţăteşti, sat Valea Seacă. La locul indicat de apelant s-au deplasat un echipaj de pompieri militari cu o autospecială de stingere din cadrul Detașamentului de pompieri Tîrgu Neamţ şi un voluntar din cadrul SVSU Bălţăteşti.

În urma evenimentului a ars funinginea din interiorul coşului de evacuare a fumului.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,coş de evacuare a fumului necurăţat”.

Potrivit ISU Neamt, duminica, un scurtcircuit a provocat un incendiu la o  anexa din Targu Neamt:

”Duminică, 03.12.2017, la ora 04:13, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui incendiu la o anexă gospodărească, în oraşul Tîrgu Neamţ, str. Cuza Vodă. La locul indicat de apelant s-au deplasat trei echipaje de pompieri militari cu trei autospeciale de stingere şi un echipaj de paramedici cu o ambulanţă SMURD(EPA) din cadrul Detașamentului de pompieri Tîrgu Neamţ şi un voluntar din cadrul SVSU Tîrgu Neamţ.

În urma evenimentului au ars acoperişul construcţiei cu o suprafaţă de cca. 80 mp, realizat din lemn cu învelitoare din azbociment, aparatură electrocasnică aflată în interior, scule gospodăreşti, articole vestimentare şi alte bunuri. Pompierii militari s-au luptat cu flăcările aproximativ trei ore.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,scurtcircuit electric la un aparat electric lăsat sub tensiune”.”

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.