Deputatul Dan Vâlceanu, liderul PNL Gorj si unul dintre comunicatorii liberalilor la nivel national, sustine ca subiect si predicat ca România s-ar putea intoarce oricand la starea de urgenta. “Din punctul meu de vedere, cel mai important lucru pe care îl putem face este să conştientizăm că nu a trecut pericolul şi cifrele din ultimele zile arată acest lucru.

Putem reveni, oricând, la situația dinainte de starea de alertă, adică la starea de urgenţă. Dacă populaţia nu conştientizează şi vom avea o creştere record de oameni infectaţi, autoritățile trebuie să îşi facă datoria şi să protejeze sănătatea românilor. Dacă va fi nevoie, sunt convins că poate fi luată şi această măsură“, a spus Dan Vâlceanu, la Antena 3, citat de dcnews.ro.

Revenirea la starea de urgenta a mai fost adusa in discutie in ultimele zile in cercurile puterii si in presa, insa pana acum, niciun politician nu a spus clar daca s-ar putea reveni la starea de urgenta, asa cum a fost in perioada martie-mai, autoritatile preferand sa ocoleasca subiectul. PNL are reguli stricte privind persoanele care au voie sa comunice in numele partidului in spatiul public, prin urmare, Vâlceanu nu avea cum sa faca afirmatiile de mai sus intamplator, ceea ce ar putea insemna ca guvernul ia in serios aceasta ipoteza care presupune revenirea la interdictii de circulatie pentru persoane si un nou șoc pentru economie, poate chiar fatal.

In ultimele 24 de ore, in Romania au fost raportate 391 de noi infectari cu coronavirus, trendul fiind unul ușor descendent in ultimele 4 zile. In judetul Neamt, in ultimele 24 de ore  au fost raportate doar 3 noi cazuri de infectare, numarul pacientilor activi Covid 19, fiind la aceasta ora de 29 de persoane internate in spitalul judetean.

Ionut CORFU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.