Un milion de lei pe an plătesc nemțenii pentru o Asociație fantomă, înființată la propunerea fugarului Arsene, pe când acesta dicta la CJ Neamț. Încă de la acea vreme, tvmneamt.ro atrăgea atenția că scopul înființării acestui organism, este de a răsplăti o serie de sinecuriști și beizadele.

Este vorba despre o Asociație/ONG denumita Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) “Protecția Animalelor” Neamț, care funcționează de un an de zile sub tutela CJ Neamț, și care ar trebui să se ocupe de problema câinilor vagabonzi din județ. Conform unui comunicat de presă transmis de USR Neamț, Asociația nu s-a ocupat cu nimic de când s-a înființat, deși în ultimul an s-au încasat salarii babane, chiar și de 8.000 de lei. Director adjunct al Asociației, este fiul cel mare al Danielei Soroceanu (secretara județului), care mai are încă două locuri de muncă la stat. Acesta își găsește timp să îl consilieze și pe Ion Asaftei, la cabinetul căruia este angajat.

Dacă de un an de zile se plătesc salarii degeaba din bani publici, afacerea ar fi trebuit să intre în atenția unor instituții de anchetă, la fel cum s-a întâmplat și în cazul medicului angajat la DGSPC, care își lua leafa cam în aceleași condiții cum se iau lefurile și la ADI “Protecția Animalelor” Neamț.

Comunicatul USR Neamț: 

Ce face ADI “Protecția Animalelor” Neamț: studii, strategii, vizite. În tot acest timp, câinii fără stăpân sunt trimiși în alte județe

Angajații Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) “Protecția Animalelor”
Neamț sunt plătiți de aproape un an din bani publici pentru o campanie de sterilizare
gratuită în trei comune, o campanie de informare și vizite la ONG-uri.

Nimic despre un proiect concret de creare a unui adăpost pentru câinii comunitari,
scopul principal al înființării acestei Asociații de Dezvoltare Intercomunitară. În tot acest
timp, cetățenii care reclamă probleme cu câinii fără stăpân sunt ajutați de Poliția Animalelor.

În luna noiembrie, comuna Brusturi, parte din ADI, a fost amendată de Poliția Animalelor
tocmai din cauza unor nereguli privind gestionarea câinilor fără stăpân.

La solicitarea consilierului județean Maria Apostol, ADI “Protecția Animalelor” a
trimis un raport de activitate, de la înființare până în prezent.

Absolut… întâmplător, cei mai buni candidați pentru funcția de director și director
adjunct, care au și obținut posturile, sunt din arcul puterii. Directorul executiv al asociației este Florin Vornicu – consilier județean din partea PRO România. Directorul adjunct este Mihai-Sebastian Soroceanu, fiul secretarului general al județului.

În timp ce câinii agresivi care sunt capturați sunt trimiși la adăposturi în alte județe, Asociația are doi directori, contabil, jurist, responsabil de achiziiții și coordonator. Dar nici măcar un hingher! Este o organizație plină de șefi care se plimbă pe bani publici și fac ‘strategii’ și ‘studii’, fără niciun efect concret în comunitate. Această risipă din bani publici, care nu se mai termină, este o insultă la adresa tuturor nemțenilor care lucrează din greu pentru fiecare leu”, a declarat Maria Apostol, liderul consilierilor județeni ai USR.

Reamintim că fiecare unitate administrativ-teritorială înscrisă în ADI are o
participare inițială la patrimoniu în valoare de 1000 lei, la care se adaugă cotizații anuale, în funcție de populația județului sau a localității.

Cea mai mare cotizație este a Consiliului Județean: 2 lei/locuitor. Adică peste
1.000.000 lei, dacă ne raportăm la datele oferite de Institutul Național de Statistică pentru data de 1 ianuarie 2023, dată la care în județul Neamț aveau domiciliul 551.804 persoane. Pentru comune, această cotizație este de 1 leu/locuitor/an, în timp ce pentru orașe cotizația este de 1.2 lei/ locuitor, iar pentru municipii de 1,5 lei.

Raportul de activitate al Asociației fantomă, cerut și primit de consilierii județeni USR Neamț: 

raspuns-ADI-Protectia-Animalelor

Ionut CORFU

1 COMENTARIU

  1. Ce n-a inteles aceasta doamna cu studii medii este ca ea nu poate ocupa functii de conducere chiar daca ar fi intr-o coalitie majoritara, pentru ca nu are studii superioare.
    De aici si IQ-ul care nu ii permite sa faca proiecte in folosul cetatenilor. Cat despre usr… ne-am lamurit cu irimia, voiculescu si restul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.