Micilor fermieri din zona montana li se pregateste un nou ajutor de minimis destinat crescatorilor de vite. Ei vor fi sprijiniti sa-si cumpere juninci si sa-si dezvolte fermele  incat sa poata primi sprijinul cuplat de productie platit din bani europeni. Acum, sprijinul cuplat se acorda doar fermierilor care detin intre 10 si 250 vaci.

Pentru fermele de familie cu un efectiv mai mare de 10 capete bovine este greu de realizat. Atingerea acestui nivel presupune resurse financiare importante, de care micii fermieri nu dispun. Pentru a veni in sprijinul lor, se incearca instituirea unui nou ajutor de minimis destinat crescatorilor de animale din zonele montane, acolo unde colectarea laptelui se face destul de dificil si cu costuri mari pentru fermieri. Micii fermieri montani vor fi sprijiniti financiar pentru a cumpara animale, astfel incat sa poata intra in categoria fermelor cu efective de animale cuprinse intre 10 si 250 capete bovine.

Tina CONDREA

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. […] Micilor fermieri din zona montana li se pregateste un nou ajutor de minimis destinat crescatorilor de vite. Ei vor fi sprijiniti sa-si cumpere juninci si sa-si dezvolte fermele  incat sa poata primi sprijinul cuplat de productie platit din bani europeni. Acum, sprijinul cuplat se acorda doar fermierilor care detin intre 10 si 250 vaci.https://tvmneamt.ro/un-nou-ajutor-pentru-crescatorii-de-vite/ […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.