Încă un cămin din comuna Poiana Teiului a primit o noua infatisare si va putea fi folosit pentru orice fel de activitate culturala, recreativa, educativa sau chiar sportiva. Este vorba despre caminul din satul Petru Voda, care a fost recent renovat si modernizat cu fonduri europene, pe un proiect obtinut in anul 2017.

Lucrarile la constructia cu o arhitectura interioara deosebita, au fost deja finalizate, urmand sa se faca receptia dupa ce va fi livrat si mobilierul.

Investia s-a ridicat la 1.158.000 lei, din care 416.000 au fost asigurati din bugetul primariei, iar diferenta din fonduri UE. Tot pe un proiect cu fonduri UE, urmeaza sa fie achizitionata aparatura electrica si electronica, de la calculatoare la instalatii de sonorizare sau instalatii pentru efecte speciale.

Odata ca raspandirea veștii ca si acest camin a fost reabilitat, au aparut si solicitari pentru spatiu, de la un club de karate si un club de dansuri sportive. Totodata, aici se vor organiza serbari scolare plus activitati extrascolare pentru elevii din Petru Voda. Primarita Ana Ancuta (foto) intentioneaza sa organizeze periodic aici, o sezatoare ca pe vremuri, spectacole, intalniri cu persoane varstnice, sau atunci cand este cazul intalniri sau dezbateri cu cetatenii, privind subiecte de interes public local.

În anul 2016, în primul mandat, am avut ca prioritate în buget, la capitolul investitii, cheltuielile pentru realizarea proiectelor de modernizare a comunei, dar mai ales pentru cofinantarea celor din fondurile europene atrase. Am  parcurs toate procedurile legale și acum sunt incantata pentru faptul ca acest Cămin Cultural din satul Petru Voda s-a schimbat radical. S-au facut lucrari de refacere a acoperisului, consolidarea cladirii, interventii la fatada, finisaje pereti, refacere pardoseli, refacere structura scena, inlocuire tamplarie, dotari la sala de spectacole, refacerea sistemului de incalzire,  refacerea instalatiilor electrice, realizarea instalatiei de ventilat si instalatii sanitare.

Sunt omul care nu ma limitez doar la dezvoltarea infrastructurii locale ci investesc, cu prioritate, in oameni, iar aici ma refer la schimbarea mentalitatii in asa fel incat administratia publica locala sa fie orientata catre om. Asa vom cladi o comunitate si vom readuce la viata spiritul comunei. Iubesc oamenii si imi pasa de fiecare in parte.

In acest interval de timp consider ca am realizat un parteneriat cu cetatenii bazat pe responsabilitate, respect reciproc si determinare pentru ca, din punctul meu de vedere, primarul este ales pentru a deservi comunitatea, pentru a fi util si sa acorde sprijin locuitorilor comunei.

Comuna noastra are un extraordinar potential de dezvoltare culturala. Prezenţa unor persoane active, lideri locali in pozitii cheie din comuna, care inteleg si doresc sa se implice in proiectele pentru care reprezinta un punct de referinta. Valorile de patrimoniu si istoria culturala a locului nu au un viitor in lipsa unor astfel de persoane, care plecand de la binele oamenilor, in special al tinerilor, se orienteaza catre cultura drept un mijloc pentru cresterea calitatii vietii locuitorilor si dezvoltarea personala a copiilor si tinerilor.

Proiectul presupune cresterea atractivitatii localitatii prin dotarea unui imobil nou, modern, conform standardelor europene, dotat cu echipamente necesare pentru a sustine desfasurarea activitatilor artistice, culturale, expozitiile, dansurile populare, manifestatiile traditionale, din mediul local.

Implementarea proiectelor pentru comunitate, atat din fonduri externe, guvernamentale sau locale au prins contur datorita echipei din administratia publica locala, oameni competenti si cu dorinta extraordinara pentru dezvoltarea durabila a comunitatii, iar pentru acest lucru le suntem recunoscatori”, a declarat primărița Ana Ancuța.

In Poiana Teiului sunt acum doua camine culturale complet reabilitate. Pe vremuri exista si un al 3-lea camin, insa la initiativa lui Ionel Arsene, a fost demolat, in locul acestuia, fiind construita o cladire noua cu banii CJ Neamt, unde functioneaza acum o statie ISU care deserveste comunele de pe toata Valea Muntelui, inclusiv pentru urgente medicale.

Celalalt camin, de asemenea recent modernizat cu bani europeni, functioneaza in satul Galu:

Cămin cultural ultimul răcnet la Poiana Teiului, plus 4 noi locuri de joacă

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.