Actualizare stire: Vezi AICI- DSP Neamț confirmă noul focar de coronavirus de la Poiana Teiului. În comună s-ar putea impune restricții

Stirea initiala: Un nou focar de coronavirus a fost depistat la Poiana Teiului, dupa ce primaria a fost inchisa si 17 angajati au fost internati sau bagati in carantina, cu tot cu primarita Ana Ancuta, tot in urma unui focar de coronavirus, depistat in institutia administrativa a comunei.

Noul focar ar fi izbucnit la Manastirea de maici de la Petru Voda (comuna Poiana Teiului), unde sunt ingrijite aproximativ 30 de persoane in varsta, cel putin 6 dintre acestea, fiind confirmate pozitiv astazi (3 septembrie), spun surse din manastire, in timp ce surse medicale au declarat pentru tvmneamt.ro ca au fost confirmate 4 persoane infectate cu coronavirus, toate, din randul batrânelor ingrijite in manastire. Maine sunt asteptate rezultatele a zeci de teste facute la manastire in ultimele ore si se preconizează ca numarul infectarilor ar putea fi mult mai mare. In total, cu tot cu maici, in manastire sunt aproximativ 200 de persoane.

In urma cu o saptamana, 17 din 20 de angajati din primaria Poiana Teiului au intrat in carantina sau au fost internati, dupa ce 7 angajati au fost depistati pozitiv. In carantina a intrat si primarita Ana Ancuta, primaria fiind inchisa.

Ulterior, s-a aflat ca in perioada in care o parte dintre angajate erau purtatoare de coronavirus, ar fi mers cu primarita la sute de persoane din comuna, in campanie electorala sau pentru a distribui ajutoare de la Uniunea Europeana. Printre persoanele care au instotit-o pe primarita, era si sotia unui preot din comuna, confirmata si ea cu coronavirus. Chiar si in ziua in care se aflasera rezultatele testelor, primarita a fost vazuta stand cel putin doua ore acasa la una dintre angajatele depistate pozitiv. Mai multe detalii, AICI Covid 19- Se complică lucrurile la Poiana Teiului. Revenim.

Ionut CORFU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.