Actualizare-2: Incendiul a fost lichidat. Flacarile s-au intins pe 800 de metri patrati si au afectat si 25 de pini. La interventie au participat si lucratori silvici de la Ocolul Vaduri, care au ramas la fata locului pentru supravegherea zonei. ”Prin apel la 122, la ora 14:07, pompierii au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la vegetația uscată pe muntele Pietricica.

Incendiul se  manifesta cu flacără la coronamentul unor copaci, la vegetația uscată și litieră cu posibilitatea propagării la fondul forestier din cauza condițiilor meteo (vânt).

Pentru localizarea și lichidarea incendiului au intervenit pompierii pietreni cu două autospeciale de stingere și lucrători de la Ocolul Silvic Vaduri.

Forțele de intervenție au localizat și lichidat incendiul în limitele găsite.  A ars vegetaţie uscată și litieră pe o suprafață de aproximativ 800 mp și 25 de pini.
Fumatul în locuri nepermise a fost cauza probabilă de producere a incendiului.
La locul producerii evenimentului au rămas lucrători de la Ocolul Silvic Vaduri pentru monitorizarea zonei”,
a declarat lt. Irina Popa, purtator de cuvant ISU Neamt.

Actualizare-1: ISU Neamț a anunțat că incendiul este localizat și se lucrează pentru lichidare. Primele imagini video de la fata locului:

Stirea initiala: Un nou incendiu de vegetatie uscata s-a produs in urma cu scurt timp (ora 14:30) pe muntele Pietricia din Piatra Neamt, a anuntat ISU Neamt.

Incendiul a izbucnit de data asta in spatele Liceului de Chimie (sursa foto: ISU) si se manifesta in interiorul pădurii. Interventia pompierilor este foarte dificila, din cauză ca locul este greu accesibil.

Pe 30 noiembrie 2021, un incendiu de proportii s-a produs pe muntele Pietricica, pe versantul neîmpădurit:

Acum: Incendiu de proporții pe muntele Pietricica. Alarmă generală la ISU Neamț

I.C.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.