Un nou scandal de corupție este pe cale să bubuie la DGASPC Neamț, instituție controlată de Consiliul Județean Neamț. Surse judiciare au declarat pentru tvmneamt.ro, că Direcția Națională Anticorupție anchetează angajările de la Complexul de Servicii pentru persoane adulte cu handicap, de la Dragomirești, județul Neamț.

Procurorii DNA au cerut documente de la DGASPC privind angajările din Complexul menționat, ceea ce înseamnă că este deschis un dosar penal. De mai mult timp circulă informația că multe dintre angajările de la Dragomirești (și nu numai) au fost făcute cu dedicație și evident, cu încălcarea legii, iar ancheta ar putea zgudui din temelii nu numai DGASPC Neamț, ci și Consiliul Județean Neamț, ba chiar și PSD Neamț, de unde s-au dat directive cu iz parlamentar plus idei pentru subiecte de concursuri cu dedicație, organizate la mai multe Centre.

La Complexul de la Dragomirești este angajat (pe moment contractul este suspendat, adică pus la păstrare) și fiul cel mare al Danielei Soroceanu, secretara județului. Sebastian Soroceanu a fost angajat pe un post de instructor de educație. El mai are două locuri de muncă: director adjunct la A.D.I.-ul care se ocupă cu câinii comunitari, organism înființat și finanțat de CJ Neamț, și consilier personal al interimarului de la CJ Neamț, Ion Asaftei.

Tvmneamt.ro a transmis solicitări atât scris cât și telefonic către DGASPC Neamț pentru a confirma sau infirma dacă procurorii au cerut documente legate de angajările de la Dragomirești, însă instituția din subordinea CJ Neamț a refuzat să răspundă. Desigur, și tăcerea-i un răspuns. Astăzi a fost transmisă o solicitare și către DNA, la care așteptăm răspuns.

Dacă ancheta DNA confirmă că și la Dragomirești s-au făcut angajări pe lângă lege, ar fi al treilea scandal de corupție în mai puțin de un an, legat de angajări la DGASPC Neamț, după cel din noiembrie 2022, când Petronela Cobuz, șefa Complexului de servicii „Romanița” din Roman, a fost trimisa in judecata, alaturi de Ilie Boloca, director al Clubului Copiilor din Roman și de alte 3 persoane fizice, pentru că ar fi cerut mită pentru ocuparea unor posturi vacante. Faptele s-ar fi petrecut in prima jumătate a anului 2022. Doi dintre inculpati au recunoscut că au dat mită.

În urmă cu o săptămână, pe 18 octombrie 2023, medicul Leonard Chirițescu, angajat la Centrul de Îngrijire Bozieni, tot din subordinea DGASPC Neamț, unde sunt îngrijite persoane adulte cu handicap, a fost arestat preventiv după ce s-a dovedit că încasa un salariu de aproape 5.000 de euro, fără să treacă prea des pe la serviciu. Medicul ar fi fost naș de cununie în 2014 pentru Daniela Soroceanu, la împlinirea a 25 de ani de căsnicie.

Secretarul județului este președintele Colegiului Director al DGASPC Neamț, poziție conferită prin lege. Colegiul Director este structura care controlează și avizează cam tot ce mișcă prin instituție.

La Complexul de la Dragomirești au fost angajate peste 70 de persoane, care luni de zile s-au plictisit pe la serviciu, sau nu s-au dus deloc, pentru că le lipsea obiectul muncii, adică pacienții. Chiar și așa, salariile s-au încasat în fiecare lună.

Ionut CORFU

 

 

DISTRIBUIȚI

7 COMENTARII

  1. Situațiile astea sunt de noaptea minții.Oameni in vârsta,bolnavi mor singuri în case,pe lângă garduri sau prin curțile spitalelor.Centre special create pentru ei sunt în conservare sau ținute neocupate din motive halucinante dar,au angajați plătiți și ne plângem că nu mai are bugetul bani.Angajarile toate sunt pe pile.Cred că suntem defecți genetici sau niste biete râme.

  2. Adevărate genii în familia asta! Câtă NESIMTIRE! Din generația acestui super COMPETENT, care chiar au învățat carte au plecat din acest superb oraș. Nu toți au posturi bine ,, păstrate și plătite!” Poate ne vom trezi cândva și vom da de pământ cu creaturile astea!

  3. PSD cancerul României din 90 până în prezent.Nu vezi oraș ,judet ,comuna sau cotlon sa nu fie jecmănite sau batjocorite de aceste lăcuste flamande fără nici-o milă pentru bătrâni ,copii ,bolnavi.Romaniloe li se aruncă trei oase putrede pe post de moaște sa-i țină ocupați iar ei jecmănesc tot ce le iese in cale…..

  4. Toți primari fug la PSD unde mafioți sunt acoperiți de justiție , haideți anul viitor sa le dam o lecție la vot să scăpăm de aceste lepre. Dacă ne uităm ce studi au majoritatea primărilor , ne mai miram de ce nu avccesam fonduri europene și localitatile noastre sunt că înainte de lovitura de stat din 89

  5. Mufați pe veci la banii statului. Asaftei are consilier un copil? Centru de la Dragomirești nu este gata, cum naiba sa faci angajări și să le dai și bani? Dar concursurile când au fost? Daca se impute treabă,se rezolva, doamna știe cum este sa stai 2ani in concediu medical și să revii pe funcție. Toți din familie sunt directori,genii,noroc că s a inventat inelul gastric,toți din familie îl poartă…… lăcomia!

  6. Simple speculatii. Sa fim seriosi…” Surse judiciare au declarat pentru tvmneamt.ro…”?! Adica in plina ancheta procurorii declara ceva pe surse? Orice ati spune, e cusuta cu ats alba si data pe dupa cires… Cires de Negresti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.