Actualizare stire: Vezi AICI declaratiile Ministrului Mediului, Costel Alexe

Stirea initala: Un Ocol Silvic privat, aflat sub tutela comunei Ghimes- Faget din judetul Bacau, a facut prapad in padurile din Neamt. Este vorba despre Ocolul Silvic Ghimes Faget, inregistrat in anul 2004 in judetul Bacau, care are in administrare mai multe paduri private sau ale unor primarii din judetul Bacau, dar si din judetul Neamt, unde administreaza paduri din Tarcau si Brateș.

Potrivit surselor tvmneamt.ro, Ocolul Silvic amintit ar fi facut prapad in padurile pe care le administreaza in judetul Neamt, fiind constatate taieri ilegale de proportii insemnate. Ocolul Silvic Ghimes Faget a fost implicat in ultimii ani in mai multe scandaluri privind taieri ilegale de arbori. Vezi detalii AICI!

In acest context, Ministrul Mediului, Costel Alexe a venit astazi in judetul Neamt, pentru verificari in padurile in care s-au constatat taierile ilegale. Jaful a fost descoperit dupa controalele inspectorilor Gărzii Forestiere Suceava. Ministrul va face declaratii de presa de la fata locului, incepand cu ora 12, cand va prezenta situatia detaliat.

In judetul Neamt, o mare parte dintre padurile retrocedate au trecut din administrarea statului in administrarea unor Ocoale Silvice private, dupa cum a dorit fiecare prorietar, insa in randul populatiei inca exista falsa impresie ca toate padurile sunt administrate de Romsilva, lucru total neadevarat.

De exemplu, in comuna Poiana Teiului, unde s-au facut si o parte din atat de controversatele retrocedari catre printul Strudza, nu mai exista paduri in proprietatea statului, toata suprafata impadurita fiind in proprietate privata. Unul dintre Ocoalele Silvice care administreaza padurile din comuna este cel al printului Strurdza.

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.