”A venit si aici Craciunul” este denumirea unui proiect social- filantropic al Parohiei Ortodoxe Romane ”Sf. Irineu de Sirmium” din orasul italian Bibbiena. Parohia este condusa de preotul Sabin Foca (foto), originar din Piatra- Neamt, fiind infiintata relativ recent, in urma cu un an de zile. Parohia cuprinde pe toti romanii din regiunea toscana Casentino.

Proiectul initiat de preotul Sabin Foca a dat astazi primele rezultate. Cu banii donati de crestinii de origine romana din parohia pe care o pastoreste, au fost cumparate 10 frigidere nou noute, cate unul pentru fiecare salon de la Sectia de Neonatologie (Maternitate) a Spitalului Judetean Neamt, dar si scutece pentru nou nascuti.

Obiectele atat de necesare au ajuns astazi pe sectie, aduse chiar de catre preotul pietrean care slujeste in Italia. Inainte de donatia propriu zisa, alaturi de preotul de la biserica spitalului, a fost tinuta o mica slujba pe holul sectiei in care copiii vad pentru prima data lumina zilei, apoi s-a mers in fiecare salon unde proaspetele mamici sau cele care asteapta sa-si aduca pe lume urmasii, au primit binecuvantare si cate o iconiță.

”Am incercat si am si reusit sa mobilizez pe toti crestinii din parohia din Italia, pentru a se uni intr-un proiect social destinat celor mai mici dintre semenii nostri, respectiv copiii din Sectia de Neonatologie a Spitalului Judetean Neamt. Au dat dovada de omenie crestinii de diferite confesiuni: ortodocși, romano-catolici, protestanti. Le multumesc atat celor care au donat mult din putinul lor sau putin din multul lor, cat si colectivului de medici care a fost receptiv la acest proiect. Prin gesturile lor, toti cei care s-au implicat s-au asemanat pastorilor din Bethleemul Iudeii care acum mai bine de 2000 de ani L-au intampinat pe Pruncul Isus, cantandu-i «Slava intru cei de Sus lui Dumnezeu si pe Pamant pace, intre oameni bunavoire»”, a declarat preotul Sabin Foca (foto).

”Din tot sufletul va multumim ca v-ati gandit la noi si ne-ati ajutat. Sunt de mare ajutor aceste frigidere, mai ales ca multe mamici sunt nevoite sa ramana pentru mai mult timp aici si trebuie sa-si pastreze alimentele in siguranta. Le multumim tuturor oamenilor care au donat cu inima buna si s-au gandit si la altii”, a declarat si Dr. Nechifor Ana Maria, seful sectiei Neonatologie din Spitalul Judetean Neamt.

Ionut CORFU

1 COMENTARIU

  1. Sa aveti parte de tot binele ,din lume atat dumneavoastra impreuna cu familia, cat si enoriasii parohiei pe care o pastoriti. Cu adevarat omul sfinteste locul !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.