Lucruri de o gravitate extrema se petrec in Prefectura Neamt si incep sa iasa la iveala. In ultimul timp, pe surse, circula tot mai insistent zvonul ca George Norocel Harabagiu (fost jurnalist condamnat la inchisoare pentru șantaj), angajat ca șofer la Prefectura Neamt, își arogă abuziv calitati si functii pe care un sofer este imposibil sa le aiba, si merge in control la primarii, zbiara si ameninta in stanga si-n dreapta. Angajati din Prefectura spuna ca Daniela Soroceanu a ramas doar cu semnatura si ca prefect de facto este infractorul dovedit, George Norocel Harabagiu.

O prima marturie in acest sens, vine de la primarul comunei Ruginoasa, Nicu Chirila (PNL), recent demis din functie oarecum abuziv, pe model Dulama, prin semnatura prefectei Soroceanu. Chirila spune ca Harabagiu ar fi fost de 3 ori la primaria Ruginoasa si a spus ca este trimis in misiune prefect. ”În ultimele trei apariții în primăria Ruginoasa s-a prezentat că este trimis de doamna Prefect in ,,misiune” si ca trebuie sa punem la dispoziție cele solicitate… jenant pentru unii salariați ai instituțiilor publice cu studii superioare cand vine cineva in numele ,,Prefecturii” si te umileste pur si simplu. Am trăit aceste momente si sper sa nu mai am aceasta ocazie”, spune Nicu Chirila intr-un comentariu pe facebook.

Contactat telefonic, fostul primar a spus ca deocamdata nu vrea sa ofere mai multe detalii, insa in urma verificarilor noastre, am aflat ca Harabagiu ar fi fost de 3 ori la primaria Ruginoasa intr-un interval de 2 saptamani inainte de demiterea (ce coincidenta!) primarului Chirila prin ordin de prefect. Harabagiu era insotit de un membru al Corpului de Control al Prefectului care a fost obiect de decor, pentru ca rolul principal l-a jucat șoferul prefecturii. Harabagiu a cerut diverse documente pentru a le controla si ar fi amenintat pe mai multi angajati ai primariei cu pușcăria. A facut un scandal monstru de fiecare data in primarie, si a folosit cuvinte obscene fata de angajati, urland si amenintand pe oricine gasea in cale, sub pretextul ca ”sunt in misiune”, declara surse din primaria comunei Ruginoasa. Harabagiu a mers chiar si in inspectie la lucrari pe teren desi nu are nicio competenta si nicio atributie in acest sens.

Potrivit informatiilor noastre, Norocel Harabagiu a procedat exact la fel si in alte comune unde s-a dat in stamba controland documente si inspectand lucrari din bani de la Guvern, alocati pentru calamitatile naturale de anul trecut.

Aceleasi apucaturi la are si la Prefectura unde s-a instituit o stare de teroare printre angajati, spun sursele noastre.

Ceea se intampla in Prefectura Neamt este fara precedent, iar prefecta Daniela Soroceanu ar trebui demisa urgent din functie. Prefectul este ”garantul respectarii legii”, insa in judetul Neamt, prefectul pare a fi garantul încălcării legii, folosind institutia dupa bunul plac al ei si al celor care au pus-o in functie.

In luna martie 2019, Harabagiu (fost lacheu al lui Pinalti-PDL) trebuia sa fie angajat la Prefectura Neamt ca sef al Cancelariei prefectului, insa in urma unor articole de presa publicate de tvmneamt.ro si atacul.ro, s-a renuntat si a fost angajat ca șofer. Sursele noastre spun ca daca primarii ”calcati” pe model Ruginoasa, se vor hotarî sa spuna tot, se lasa cu zăngănit de brățări metalice. Vom reveni.

Deloc surpinzator, desi liderii PNL Neamt (Deputatul Cozmanciuc, senatorul Eugen Țapu si deputatul Leureanu) știu ca primarului PNL de la Ruginoasa i s-a facut o nedreptate, nu au scos niciun cuvant in apararea colegului lor de partid. Nu poate exista o dovada mai clara ca in judetul Neamt exista un blat PSD-PNL clădit pe interese financiare enorme.

Vineri se judeca la Bacau o cerere de revizuire a condamnarii primarului Nicu Chirila, care are sanse mari sa fie admisa de insanta, situatie in care primarul va trebui sa fie repus in functie.

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.