Conform unui sondaj INSCOP, comandat de News.ro, privind încrederea românilor în personalități internaționale, mai bine de un sfert dintre români au încredere în Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, deși aceasta este implicată în megascandalul achiziției de vaccinuri, a cărui mușamalizare se încearcă din răsputeri. Președinta CE mai este acuzată și deciziile extrem de controversate pe care le impune statelor UE (fără să fie aleasă de cineva în funcție), decizii care duc spre falimentul agriculturii, sau care contribuie la controlul populației.

În topul încrederii românilor în personalități internaționale, se află Regele Charles al Marii Britanii. ”Acesta conduce în clasamentul încrederii cu 56.2% încredere multă și foarte multă. Monarhul britanic este urmat de Maia Sandu, președinta Republicii Moldova, cu 34% încredere multă și foarte multă și Emmanuel Macron, președintele Franței, cu 32%. Clasamentul este continuat de Joe Biden, președintele SUA, cu un capital de încredere de 27.6%, Olaf Scholz, cancelarul Germaniei, cu 26.8% și Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, cu 25.9%.  În Donald Trump, fostul președinte al SUA, au încredere  multă și foarte multă 21.5% dintre cei intervievați, iar în Vladimir Putin, președintele Rusiei, 11.4%”, transmite INSCOP.

Notorietate lideri internaționali
99.5% dintre români declară că au auzit de Vladimir Putin. Președintele Rusiei este urmat de Donald Trump, fostul președinte al SUA, cu 96.4% notorietate, Regele Charles al Marii Britanii, cu 93.3% și Joe Biden, actualul președinte al SUA, cu 92.1%. Clasamentul este continuat de Emmanuel Macron, președintele Franței, cu 89.1% notorietate, Maia Sandu, președinta Republicii Moldova, cu 79.3%, Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, cu 71.7% și Olaf Scholz, cancelarul Germaniei cu 65.9%.

I.C.

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.