A inceput numaratoarea inversa pana la startul campaniei electorale pentru prezidentialele de pe 2 noiembrie. Satele si orasele, gardurile si fatadele cladirilor urmeaza sa se umple de sute de banere si mashuri cu chipurile candidatilor si siglele formatiunilor politice care ii sustin, sau din partea carora acestia candideaza. Reprezentantii partidelor sau ai aliantelor politice trebuie sa stie insa ca au nevoie de autorizatii pentru a putea face campanie electorala prin astfel de mijloace. La Piatra Neamt, pana acum, o singura formatiune politica a solicitat autorizatie de la Primarie pentru a-si putea afisa prin oras banere si mashuri.

Aurelia Simionica – Viceprimar Piatra Neamt
”Exista anumite prevederi legale, legate de campaniile electorale. Reprezentantii filialelelor locale ale partidelor sau aliantelor sunt obligati sa depuna la birourile de urbanism o serie de documente si sa solicite autorizatii pentru banere sau mashuri. Pana acum doar cei de la PSD au depus astfel de cereri si ar fi normal ca toata lumea sa aiba autorizatii, mai ales ca stim ca in campaniile anterioare au avut loc fel de fel de incidente, cu mashuri furate sau banere rupte, distruse. Pentru folosirea fatadelor cladirilor este necesara aprobarea asociatiei de proprietari, acolo unde este cazul, si sunt o serie intreaga de documente care trebuie inregistrate la primarie: plan zonal, cerere pentru eliberarea autorizatiei de urbanism si asa mai departe, la care se adauga si acele taxe, care desi sunt modice, trebuie achitate”

Pana astazi, cu 48 de ore inainte de inceperea campaniei electorale, in Piatra Neamt au fost montate toate panourile de afisaj electoral, in 37 de locuri din oras, unde candidatii si organizatiile politice care ii sustin sau din partea carora candideaza, isi pot face reclama electorala.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.