Un tânăr din Piatra Șoimului, a refuzat să oprească la semnalul polițiștilor. Aceștia l-au urmărit până la domiciliul șoferului fugar, unde l-au scos din mașină și l-au încătușat. Motivele pentru care tânărul a fugit de polițiști, erau că nu avea permis de conducere, iar mașina era neînmatriculată. Totodată, aparatul drugtest a indicat că tânărul ar fi consumat droguri. ”La data de 24 septembrie a.c., în jurul orei 14:50, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Borlești aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu în localitatea Piatra Șoimului, au efectuat semnal regulamentar de oprire a unui autoturism.

Deoarece conducătorul auto nu s-a conformat semnalelor polițiștilor, s-a procedat la urmărirea acestuia până în curtea unui imobil din localitatea Piatra Șoimului.

Polițiștii au procedat la extragerea din autoturism, imobilizarea și încătușarea conducătorului auto,  un tânăr de 20 de ani, din aceeași localitate.

În urma verificărilor efectuate de polițiști a rezultat faptul că, tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule iar numerele de înmatriculare provizorii care se aflau montate pe autoturism ar fi fost retrase din circulație, începând cu data de 16.08.2022.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul din dotare, reieșind indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Menționăm că aceasta nu prezintă probă în dosarul penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

În cauză a fost întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de  conducerea unui vehicul fără permis de conducere, punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat şi conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, se arată într-un comunicat IPJ Neamț.

Alți trei bărbați sunt urmăriți penal pentru infracțiuni rutiere. Doi pentru că au condus beți și unul pentru că ar fi condus sub influența drogurilor. ”La data de 23 septembrie a.c., în jurul orei 22:30, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Piatra-Neamț aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe linie de supraveghere și control a traficului rutier, au procedat la oprirea în trafic, pe DJ 209B, în localitatea Borca, a unui autoturism condus de un tânăr de 29 de ani, din aceeași localitate.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 1,34 mg/l alcool pur în aerul expirat.

***

La data de 25 septembrie a.c., în jurul orei 00:50, polițiștii din cadrul Biroului Ordine Publică Roman aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe strada Ștefan cel Mare, în municipiul Roman, au procedat la oprirea în trafic a unui autoturism condus de un bărbat de 56 de ani, din județul Dâmbovița.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat.

***

La data de 24 septembrie a.c., în jurul orei 20:10, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Piatra-Neamț aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe bulevardul Decebal, au procedat la oprirea în trafic a unui autoturism condus de un tânăr de 27 de ani, din Dobreni.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul din dotare, reieșind indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Menționăm că aceasta nu prezintă probă în dosarul penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

În cauză a fost întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de  conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, mai transmite IPJ Neamț.

I.C.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.