La data de 7 mai a.c., în jurul orei 02:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Târgu-Neamț au efectuat semnal regulamentar de oprire al unui autoturism, ce circula pe Drumul Județean 157G, în localitatea Oglinzi.

În urma verificărilor efectuate de polițiști a rezultat că, autoturismul ar fi fost condus de un tânăr de 19 ani, din Vânători-Neamț, persoană care nu deține permis de conducere, care după oprirea la semnalul polițiștilor s-ar fi deplasat pe scaunul pasagerului din față.

Totodată, polițiștii au constatat că autoturismul în cauză nu deține poliță de asigurare obligatorie auto, conducătorul auto fiind sancționat contravențional și fiindu-i reținute plăcuțele cu numere de înmatriculare.

În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

În perioada 6-7 mai, în intervalele orare 14:00-18:00 și 22:00-02:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Târgu-Neamț au acționat pentru creşterea gradului de disciplină rutieră, prevenirea şi combaterea infracţiunilor la regimul rutier.

Pentru abaterile constatare pe timpul desfășurării acțiunii au fost aplicate 42 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 12.000 de lei, 33 dintre acestea pentru nerespectarea legislației rutiere.

Totodată, polițiștii au reținut un permis de conducere și au retras două certificate de înmatriculare, fiind întocmit un dosar penal.

***

La data de 7 mai, în intervalul orar 14:00-22:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Ștefan cel Mare au acționat pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică și pentru  prevenirea şi combaterea infracţiunilor la regimul rutier.

Pe timpul desfășurării acțiunii 26 de conducători auto au fost testați alcoolscopic, polițiștii aplicând un număr de 74 sancțiuni contravenționale, 59 dintre acestea pentru nerespectarea regimului circulației rutiere, 12 pentru abateri la Legea 61 din 1991 și 3 pentru alte abateri constatate.

Polițiștii au reținut 2 permise de conducere și au retras 3 certificate de înamtriculare.

Totodată, pe timpul desfășurării acțiunii, polițiștii au depistat, pe raza localității Girov, 2 minori, care ar fi părăsit un Centru de Educare, din județul Vaslui, aceștia fiind predați Complexului de servicii din Piatra-Neamț.

***

La data de 6 mai a.c., în intervalul orar 19:00-21:00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Neamț și cei ai Formațiunii Rutiere Bicaz, au acționat pe Drumul Naționa 15, în localitate Tarcău și pe raza orașului Bicaz, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.

La data de 7 mai a.c., în intervalul orar 16:00-18:00, polițiștii Serviciului Rutier Neamț și cei ai Biroului Rutier Piatra-Neamț, au acționat pe Drumul Județean 156A, pe raza localităților Roznov și Borlești, pentru combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere.

Polițiștii au constatat 33 de abateri ale conducătorilor auto, fiind reținute 8 permise de conducere, 6 dintre acestea pentru nerespectarea regimului legal de viteză, unul pentru efectuarea de depășire neregulamentară și unul pentru neacordarea priorității pietonilor.

sursa: IPJ Neamț

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.